De ce este mai bine să folosești rulouri transparente pentru inchiderea balconului decat ferestre termopan!

Locuiți la bloc și aveți un balcon pe care doriți să-l închideți în vederea unei utilizări mai eficiente, dar nu sunteți gata să renunțați la spațiul outdoor atât de practic? Sau vă doriți o logie închisă însă complexul rezidențial unde locuiți nu permite închiderea balcoanelor, ele fiind proiectate în așa fel încât să rămână deschise? Atunci ce spuneți de montarea unor rulouri transparente menite pentru închiderea eficientă a balconului?

Rulourile transparente sunt o soluție economică și pot fi montate nu doar la foișoare și terase, cât și la balcoane acolo unde precipitațiile abundente vă dau bătăi de cap sau pur și simplu vă doriți să creați un spațiu închis unde să adăpostiți plantele de apartament iarna. Această metodă de închidere a balconului este mai potrivită din multe puncte de vedere decât geamurile termopan și tâmplăria PVC, iar în continuare v-am pregătit o listă cu trei afirmații care justifică această idee.

#1 Rulourile transparente se pot folosi doar atunci când este nevoie

De la jumătatea primăverii și până toamna târziu, în România temperaturile sunt suficient de ridicate pentru a nu fi necesară nicio zi închiderea balconului. De aceea, chiar și în cazurile în care pentru reabilitarea termică a unor blocuri de locuințe se cere închiderea balconului cu tâmplărie PVC, există persoane care se opun cu vehemență acestei practici deoarece nu vor să fie private de spațiul liber din afara apartamentului.

Puține lucruri sunt mai plăcute decât petrecerea timpului în aer liber, în nopțile de vară sau chiar și câteva ore pe terasă cu o carte în mână atunci când razele blânde ale soarelui te îndeamnă să ieși afară. Astfel, mai ales când nu sunt obligați de lege să procedeze altfel, mulți oameni aleg să-și păstreze balconul deschis. Dar există și cazuri în care precipitațiile abundente devin o povară și atunci o soluție de închidere a balconului chiar și temporară devine necesară, rulourile transparente  fiind cele mai utile.

#2 Un sistem care nu obstrucționează pătrunderea razelor de soare

Pe timpul verii și în zilele cu vreme bună, rulourile transparente pot sta la adăpost, strânse cu ajutorul mecanismului retractabil cu care sunt prevăzute și de aceea nu umbresc deloc interiorul balconului sau al încăperii la care acesta este anexat. În plus, și atunci când vremea este urâtă și sunt trase, datorită faptului că dispun de mult mai puține părți opace decât tâmplăria PVC oferă mai multă lumină.

Mai ales în cazul balcoanelor înalte ale complexelor rezidențiale noi, unde înălțimea nu este standard, ci depășește 2.5 m, închiderea balconului cu geamuri termopan este extrem de dificilă. Din cauza faptului că dimensiunile geamurilor au niște limite ce nu pot fi depășite, trebuie să se recurgă la tot felul de metode pentru o închidere eficientă, apelându-se la geamuri de diferite înălțimi. Și cum pentru fixarea fiecărui geam este nevoie de o ramă care să-l susțină, suprafața opacă a sistemului de închidere devine din ce în ce mai mare. În comparație, rulourile nu au această problemă, ele putând fi fixate fără a se apela la structuri adiționale în 95% din cazuri.

#3 Aerul închis, condensul și mucegaiul nu reprezintă un risc în cazul sistemelor cu rulouri

Probabil una din cele mai mari probleme pe care o ridică montarea geamurilor de tip termopan este riscul apariției condensului și a mucegaiului. Dacă apartamentul este construit în așa fel încât toate ferestrele camerelor sale se deschid în balcon, prin închiderea ermetică a acestuia cu geamuri termopan, aerisirea devine pur și imposibilă. Dar mirosul neplăcut și aerul închis care în timp se impregnează și în țesături este ultima dumneavoastră grijă. Mai greu de trecut cu vederea în astfel de situații sunt efectele condensului și ale mucegaiului.

Dacă blocul în care locuiți nu este construit în așa fel încât balcoanele sale să poată fi închise în mod corespunzător și vecinii de pe verticală aleg să-și păstreze logiile deschise, atunci riscați apariția condensului deoarece deasupra și dedesubtul balconului dumneavoastră să află prea mult spațiu în contact direct cu aerul rece din exterior. În plus, din cauza aerisirii deficitare și stimulat de mediul umed mucegaiul se dezvoltă nestingherit. Însă toate aceste lucruri se pot evita foarte ușor prin instalarea rulourilor transparente.

author avatar
Eurotenda
CATEGORII

Alte Articole:

ce sunt pergolele bioclimatice eurotenda

Ce sunt Pergolele Bioclimatice?

Pergolele bioclimatice sunt soluții inovative de umbrire exterioară, proiectate să optimizeze confortul în spațiile exterioare, adaptându-se condițiilor meteorologice variate, prin reglarea automată a temperaturii și

sisteme de umbrire eurotenda

Ce sunt Sistemele de Umbrire?

Sistemele de umbrire sunt componente esențiale ale arhitecturii și designului, având rolul de a controla lumina solară și căldura care pătrund într-o clădire. Ele pot

× WhatsApp