Cât de eficiente sunt rulourile transparente pentru inchiderea unui balcon!

Rulourile transparente sunt o metodă excelentă de închidere a unui balcon pentru protejarea lui împotriva precipitațiilor. Ele au nenumărate aplicații și își îndeplinesc eficient  scopul pentru care au fost create, putând fi montate și la terase sau foișoare.

Rulourile transparente sunt confecționate din PVC, un material ce le oferă o rezistență deosebită împotriva factorilor externi. Avantajele unui rulou transparent pentru locuința dumneavoastră sunt pur și simplu infinite, dar pentru a putea profita de el la maxima lui eficiență, trebuie să aveți în vedere și un mod special de întreținere, despre care vom vorbi în rândurile ce urmează.

Ce avantaje vă oferă un rulou transparent montat pentru închiderea unui balcon?

 

#1 Versatilitate

Există și balcoane atipice anexate unor apartamente atipice. Este vorba de acele logii mai înalte decât cele standard pe care geamurile termopan nu pot fi montate prin metode clasice și trebuie să se recurgă la tot felul de invenții pentru ca întregul gol să fie acoperit. Rezultatul în aceste cazuri este unul dezastruos din punct de vedere estetic deoarece pentru închiderea spațiului se folosesc tot felul de geamuri și gemulețe inestetice. Dar asemenea probleme se pot rezolva foarte simplu cu ajutorul rulourilor transparente deoarece astfel de sisteme se potrivesc cu aproximativ 95% din structurile construcțiilor din România, putând închide aproape orice balcon într-un mod rafinat.

#2 Protecție

Rulourile transparente sunt cea mai bună soluție atunci când doriți să vă păstrați balconul deschis, dar în același timp vreți să protejați și apartamentul dumneavoastră sau al vecinilor de infiltrații. Mai ales în timpul iernii ca să evitați strângerea zăpezii în balcon, dar și pe timpul verii pentru ca ploaia să nu vă mai dea bătăi de cap, când vremea se anunță urâtă, puteți trage rulourile transparente și ați scăpat de orice grijă, făcându-le să dispară imediat ce au apărut primele raze de soare.

#3 Eleganță

Pentru că sunt mult mai ușor de montat decât geamurile termopan și se potrivesc mai bine în locurile pe care le acoperă, rulourile transparente au o eleganță deosebită. În primul rând ele permit păstrarea aspectului inițial al balconului și în al doilea rând necesită un cadru mai restrâns pentru menținerea stabilității, neumbrind încăperea din cauza tâmplăriei.

#4 Aerisire

Prin închiderea ermetică a unui apartament cu geamuri termopan la toate ferestrele apare riscul de apariție a mucegaiului și condensului. De asemenea, mai ales în cazul în care balconul dumneavoastră este închis, iar cel al vecinului de deasupra este deschis, riscul reprezentat de condens devine o amenințare ce nu poate fi evitată. Contrar geamurilor termopan, rulourile transparente permit o aerisire corespunzătoare pe timpul verii și nici nu încălzesc balconul în mod exagerat pe timpul iernii, evitându-se astfel apariția mucegaiului, cât și a condensului.

#5 Rentabilitate

Rulourile transparente sunt din start mai convenabile decât geamurile termopan, dar și în timp se dovedesc mai puțin costisitoare deoarece în cazuri excepționale se pot schimba foarte ușor. Tehnica în domeniul geamurilor termopan evoluează zi de zi și de aceea este aproape imposibil să ții pasul cu noile apariții atunci când dorești să schimbi un sistem de închidere, sau să repari un geam defect. În schimb, folia protectoare, nu numai că se montează și se demontează foarte simplu, dar nici nu costă mult atunci când trebuie schimbată spre deosebire de alte soluții folosite pentru închiderea balcoanelor.

Cum se întreține corect un rulou transparent?

Rulourile transparente, pentru a-și păstra claritatea și proprietatea de a ține la distanță razele UV, trebuie întreținute cu o grijă deosebită. Ele sunt tratate cu o substanță specială cu rol de protecție care trebuie păstrată intactă deoarece înlăturarea ei scade eficiența ruloului respectiv.

Pentru o curățare eficientă, în cazul rulourilor transparente trebuie folosită doar apă caldă și săpun în care se înmoaie o cârpă dintr-un material delicat și absorbant precum o pânză de bumbac. Cu acest material se șterge cu grijă folia de praf și alte impurități, evitându-se însă zgârierea.

Soluțiile pe bază de alcool sunt strict interzise pentru curățarea rulourilor transparente deoarece ele îndepărtează stratul protector și deteriorează ireversibil materialul din care este confecționată folia. Iar odată distrus, un rulou transparent nu poate fi reparat, ci doar înlocuit cu unul nou.

author avatar
Eurotenda
CATEGORII

Alte Articole:

× WhatsApp