Care sunt cele mai profitabile obiecte în care puteți să investiți in calitate de patron de local!

Pergole restaurante localuri

Mai ales când vine vorba de amenajări interioare și exterioare, cei mai mulți patroni de cafenele și restaurante se întrec în idei și își provoacă unul altuia imaginația și creativitatea făcând investiții extravagante. Dar cu toate că există multe lucruri pe care clienții le apreciază și se așteaptă chiar să le găsească într-un restaurant, la fel de multe sunt și obiectele sau dotările care trec neobservate și nu aduc niciun folos afacerii. Și pentru că ne dorim ca dumneavoastră să puteți face diferența dintre cele două categorii, în continuare v-am pregătit două liste în cate am catalogat diferite obiecte în care puteți investiți în funcție de valoarea lor pentru afacerea dumneavoastră.

Trei tipuri de investiții care vă aduc bani

#1 Sisteme de umbrire

Dacă localul dumneavoastră dispune de o terasă unde se poate lua masa în aer liber, atunci merită să investiți numaidecât într-o pergolă sau o copertină care să ofere clienților confortul pe care și-l doresc. Pe de altă parte, chiar dacă localul pe care îl administrați nu dispune de o terasă, puteți să achiziționați o marchiză care să-i dea un aer boem și elegant. Marchizele sunt un fel de prelate care pot fi montate la intrarea  unui restaurant sau cafenea dându-i acesteia un aspect primitor.

#2 Piese de mobilier confortabile

Ca regulă generală de care trebuie să țineți cont în momentul amenajării unui local rețineți faptul că mobila confortabilă este apreciată de clienți. Chiar dacă nu intenționează să-și petreacă toată ziua în restaurantul dumneavoastră, dacă au parte de câteva minute sau ore de confort deplin în timpul mesei sau atunci când servesc o băutură, cei mai mulți clienți decid că trebuie să revină.

#3 Lumini

Atunci când restaurantul dumneavoastră nu beneficiază de suficientă lumină naturală puteți suplini această nevoie prin investiția în lumini. Gradul de iluminare depinde mult și de specificul restaurantului. Dacă este vorba de un restaurant de tip gourmet unde se pune un accent deosebit pe modul de prezentare al bucatelor, atunci lumina trebuie să fie suficient de puternică pentru ca orice client care vă calcă pragul se poate admira ceea ce are în farfurie.  Pe de altă parte, dacă este vorba de o cafenea unde accentul se pune pe atmosferă, lumina poate fi difuză și relaxantă, corpurile fiind montate astfel încât să inducă o stare de bine.

Trei tipuri de investiții care vă fac să pierdeți bani

 

#1 Opere de artă kitchoase

Există o linie fină care separă operele de artă kitchoase de cele valoroase. În general, dacă  pentru o operă de artă cineva este dispus să plătească o anumită sumă de bani înseamnă că acea operă are o oarecare valoare. Pe de altă parte, chiar dacă costă, există și obiecte  de prost gust care nu vor fi apreciate de clienții dumneavoastră. Ca să fie simplu, sfatul nostru este să nu investiți în artă dacă nu aveți un ochi format pentru așa ceva. Decât niște pereți plin cu obiecte vulgare, mai bine arată niște ziduri golașe bine întreținute.

#2 Mobilier voluminos

Aici nu este vorba doar de restaurante, ci de orice tip de localuri unde se poate servi masa sau se poate savura o ceașcă de cafea. La capitolul mobilier trebuie întotdeauna să vă orientați către piese cât mai minimaliste. Pe vreme urâtă, atunci când sunt nevoiți să stea închiși în interior, clienții dumneavoastră nu trebuie să se simtă sufocați de prea multe obiecte, ci să se poată bucura de produsele pe care le oferiți.

#3 Prea multe accente rustice

Este un lucru de apreciat faptul că iubiți o anume cultură și vreți să vă transformați localul într-un spațiu care să vă redea pasiunea. Dar ce-i prea mult strică și această zicală arhicunoscută se potrivește în absolut orice domeniu. Fie că este vorba de un restaurant cu specific românesc, un local ce imită pe cele din Cuba sau un kaiten sushi ca cele din Japonia, nu este bine să-l împodobiți cu prea multe obiecte ce aparțin dintr-o anume țară deoarece ca și în cazul operelor de artă kitchoase astfel de ornamente pot ajunge să vă coste mai mulți bani decât merită.

More Posts