Ce trebuie sa stiți cand achiziționati o copertină

copertina

Copertină compusă din structura metalică si panză

In generel structura copertinei este din aluminiu eloxat si este vopsită electrostatic. Suporții de fixare in perete sunt din oțel pentru a rezista foarte bine la vănt. Copertina are structura din aluminiu pentru a fi ușoară.  Panza copertinei care este un material textil acrilic are in componența fire acrilice vopsite. Panza copertinei trebuie sa fie subtire si ușoară pentru ca aerul cald sa poata trece prin tesatură. Materialul textil acrilic la copertină are protecție ultravioleta buna.

Cele mai bune caracteristici pentru pânza copertinei

Aceasta trebuie sa fie impermeabila, să nu se decoloreze la soare și sa nu mucegaiască în timp.
O panza buna va reduce temperatura in zona unde face umbra. Tot acesta panză impermeabilă va creea si un confort vizual foarte plăcut, ochii vor fi foarte relaxați.

Durata de folosința a unei copertine retractabile

Atunci când achizitionezi o copertină de calitate de la un producator specializat in tehnica de umbrire cu siguranța vei folosi această copertina pentru o perioadă de 8-10 ani. Așa cum am specificat în primul articol cel mai important este ca panza copertine sa aiba protectie ultravioleta peste 80%. Protecția ultravioletă a copertinei vă va asigura confortul pe terasă.

Unde se montează copertinele

In general copertinele se monteaza la terasă in curtea casei si la balcon. Poti creea un pavilion in curte cu copertinele noastre, poti instala si pe rulota. La fel de bine daca ai un spațiu comercial, o cafenea sau un restaurant si ai o terasă instalează copertinele. Sistemul de umbrire iți va creea un spațiu intim și vei putea exploata la maxim terasa ta. Copertin retractabila va creea un semispațiu
pe terasa ta exterioara.

Cum se monteaza o copertină

Montajul unei copertine este simplu aceasta vine preasamblata din fabrica noastra. Tot ce trebuie sa faceti este sa fixați suporții de prindere pe peretele casei. Dupa care veti fixa copertina de suporți. Ulterior fixarii se vor face mici reglaje de nivelare al copertinei. Durata medie de montaj al unei copertine este de 2 – 2,5 ore si necesita doua persoane.

Cum se actioneaza copertina

Tipul de actionare la copertina retractabila este la alegere. Poti alege varianta de bază cu actionare manuală sau poți opta pentru o copertină automatizată cu motor și telecomandă. Daca vrei sa stai fara grijă cand pleci de acasă ca nu cumva sa vina o rafală de vant și să rupă copertina retractabilă iți recomandăm sa achizitionezi si un senzor de vant.

Recomandare

Cumpara copertine de la magazine specializate si nu din magazine de bricolaje gen, Dedeman,
Practiker, Hornbach. In aceste magazine nu se gasesc piese de schimb pentru copertine. Intr-un magazin de profil vei gasi si accesorii in cazul în care ți se strica ceva la copertină.

Copertine  fabricate  de Eurotenda

copertina monobloc

 copertina casetata 

 copertina verticala

copertine pentru fereastre

 copertinele cu role

 materiale pentru copertine

copertină, copertine retractabile, copertine terase

More Posts