Ce sunt de fapt copertinele retractabile? Și care sunt funcțiile lor și modul de utilizare?

Copertinele retractabile sunt un sistem modern de umbrire folosit de cei mai pretențioși proprietari de case sau restaurante. Acestea se fabrică din materiale de cea mai bună calitate, rezistente atât la intemperiile vremii, cât și la acțiunea dăunătoare a razelor de soare, păstrându-și proprietățile intacte, timp îndelungat. Odată instalată, o copertină retractabilă vă poate servi mulți ani, ferindu-vă de soare, dar în același timp oferind locului unde este folosită un look boem și relaxat.

Câte tipuri de copertine există?

În ceea ce privește gama de culori, copertinele pot fi de nenumărate feluri, în funcție de preferințele utilizatorului. La Eurotenda de exemplu, vă punem la dispoziție câteva zeci de țesături simple sau cu diferite modele cu ajutorul cărora putem realiza produse care să vă satisfacă din toate punctele de vedere.

Cât despre modul de acționare pe de altă parte, aveți de ales între sisteme manuale și automate, dotate cu un motor electric. Din punct de vedere al rezistenței ambele alternative sunt la fel de bune, dar când vine vorba de latura practică, trebuie să recunoaștem că cele automate au un oarecare avantaj.

Mai mult, în cazul în care vă doriți o copertină cu adevărat “deșteaptă” tot la Eurotenda vă putem oferi produse prevăzute cu senzori de vânt care să vă scape de grija furtunilor și efectelor devastatoare ale acestora.

Cum se montează copertinele?

Copertinele se pot monta atât la ferestre cât și la terase. De asemenea, în funcție de dimensiuni, ele se pot confecționa dintr-un singur bloc, sau din mai multe bucățele. De procesul de fabricație, precum și de cel de montare ne vom ocupa noi, iar tot ce trebuie să ne transmiteți dumneavoastră sunt dimensiunile pe care pânza copertinei ar trebui să le aibă, precum și culoarea dorită.

Putem monta copertine chiar și în poziție perfect verticală în funcție de tipul structurii pe care vreți s-o umbriți. Așa că nu vă faceți niciun fel de griji în legătură cu instalarea și dacă vă face cu ochiul o astfel de soluție, nu ezitați să ne contactați.

Cum se utilizează copertinele?

Așa cum am spus și mai sus, copertinele retractabile pot fi acționate manual sau automat în funcție de sistemul pentru care s-a optat în cazul lor. Astfel, atunci când soarele vă creează probleme, tot ce aveți de făcut este să trageți copertina și să vă bucurați de umbră.

Sistemul automat este bineînțeles mai ușor de folosit decât cel manual. Dar asta nu înseamnă că o copertină manuală vă va da bătăi de cap cu modul de funcționare și dacă sunteți genul de persoană romantică și visătoare, s-ar putea ca experiența închderii și deschiderii unei copertine manuale să vă facă chiar și mai multă plăcere.

Care sunt punctele forte ale copertinelor?

Copertinele retractabile reprezintă un sistem de acoperire revoluționar din foarte multe puncte de vedere. În primul rând, ele asigură o protecție optimă împotriva razelor de soare. Vara când statul afară devine insuportabil din cauza căldurii, ele se pot trage peste balcon sau terasă creând o atmosferă plăcută și permițând în continuare aerisirea spațiului.

Împotriva apei de ploaie și a mucegaiului, copertinele sunt tratate cu teflon, o substanță care le asigură impermeabilitatea. În plus, datorită materialelor din care sunt făcute, nici nu se decolorează ca alte țesături expuse în permanență la soare.

Un alt punct forte al copertinelor, demn de menționat aici, este faptul că se pot fabrica pe comandă. Astfel, indiferent de forma și dimensiunile spațiului pe care doriți să-l acoperiți, copertinele vă oferă o soluție mai practică și mai ușor de pus în aplicare decât alte materiale rigide.

Mai mult, dacă locuiți la ultimul etaj într-un complex rezidențial unde nu aveți voie să vă închideți logia după bunul plac, copertinele vă oferă o soluție viabilă din punct de vedere legal, dar și eficientă ca sistem de acoperire. Fără a risca amenzi usturătoare și chiar să fiți pus în situația de a readuce fațada clădirii la forma ei originală, cu un set de copertine retractabile puteți beneficia și de lumină, dar și de beneficiile locuirii într-un complex nou, privilegiat.

Nu în ultimul rând, puteți privi copertinele și ca pe un mod de a vă exprima personalitatea. În funcție de culorile și modelele material impermeabil pe care le alegeți, puteți schimba imaginea locuinței dumneavoastră în așa fel încât să vă reprezinte.

author avatar
Eurotenda
CATEGORII

Alte Articole:

× WhatsApp