Cum să creezi cea mai confortabilă terasă în care ai intrat vreodată?

închidere terasă balcon

Există o mulțime de factori care influențează confortul unei terase. Începând cu gradul de aerisire, lumina care pătrunde în interior și temperatura ambientală, putem enumera la nesfârșit elemente de care depinde modul în care ne simțim în spațiul exterior al apartamentului nostru. Astfel, ajungem la concluzia că există niște rețete universal valabile, care odată puse în practică ne pot transforma balconul dintr-o simplă logie, într-un mic colțișor de rai. Iată câteva din ingredientele acestora:

Ce au în comun balcoanele confortabile?

#1 Un sistem de închidere revoluționar

Sistemul de închidere terasă pentru care optați este cel de care depind o bună parte din punctele următoare. Dacă vă lăsați balconul complet deschis, nu vă veți putea folosi pentru el de accesorii precum perne, pături sau covorașe pe care să le puneți pe scaune, băncuțe, sau direct pe jos, deoarece ar însemna să le strângeți și să le băgați în casă ori de câte ori vine o ploaie. Pe de altă parte, și dacă îl închideți ermetic cu termopan ca pe o cutie de conserve, nu veți mai avea plăcerea de a vă petrece timpul acolo deoarece niciodată nu va fi la fel de curat și confortabil ca interiorul casei, dar nici la fel de fermecător ca o terasă deschisă. De aceea, cea mai bună soluție în ceea ce privește sistemul de închidere balcon o reprezintă optarea pentru folii PVC de la Eurotenda create special pentru balconul dumneavoastră, astfel încât să nu vă priveze de contactul cu exteriorul, dar și să vă protejeze împotriva ploilor și a zăpezii.

#2 Mobilier de exterior modern și ergonomic

Nu putem vorbi despre confort dacă în spațiul la care ne referim nu există bănci, scaune, balansoare, sau chiar șezlonguri unde să ne putem odihni. Acestea, cu cât sunt mai ergonomice și mai bine gândite în favoarea sănătății corpului și nu a plăcerii vizuale, cu atât ne ajută să ne relaxăm mai eficient. În ceea ce privește selecția mobilierului de balcon potrivit, nici prețul și nici măcar aspectul nu sunt principalele criterii după care trebuie să ne ghidăm, ci cât de confortabil ne simțim atunci când îl folosim. Astfel, oricât de bine ar arăta o piesă de mobilier în fotografii sau ce oferte găsim în mediul online, tot cea mai bună variantă rămâne o vizită până la un homecenter sau magazin de mobilă fizic unde să testăm live fiecare produs în parte.

#3 Un colț umbrit

În ceea ce privește umbra de pe balcon, fie că optați pentru un set de pergole, fie că instalați un suport de lemn pentru plante agățătoare ca trandafirii, zorelele sau iedera, este recomandat să vă amenajați neapărat și un colțișor umbrit. Și pentru acest aspect important există o mulțime de variante la care puteți apela pentru a crește gradul de confort al balconului dumneavoastră, dar și a-l îmbunătăți din punct de vedere estetic. Însă, orice ați face, aveți grijă să nu investiți într-o soluție eficientă doar temporar, ca de exemplu o umbrelă, de care vă veți folosi doar pe timpul verii și vă va încurca în tot restul anului. Căutați întotdeauna lucruri practice de care să puteți profita cât mai mult timp într-un an și astfel, mai mult ca sigur vă veți putea transforma balconul într-un loc confortabil.

#4 O fărâmă din sufletul proprietarului

Toate acele balcoane pe care le vedeți promovate pe rețelele sociale ca exemple de așa da, au în comun un element je na sais quoi care le face să iasă în evidență. Fie că este vorba de un spațiu de lectură special amenajat cu tot ce îi trebuie pentru a profita la maxim de timpul petrecut cu nasul în cărți, fie că este vorba de o mulțime de plante exotice care fac ca locul să pară desprins dintr-o junglă tropicală, toate balcoanele instagramabile au ceva frumos, în plus față de balcoanele obișnuite. Ce reprezintă acel element contează mai puțin. Dar călătoria în care porniți în căutarea lui este vitală, deoarece odată ce ați descoperit lucrul care lipsește, înseamnă că v-ați descoperit propria persoană. Astfel, pentru a vă amenaja balconul în cel mai confortabil mod cu putință, înainte de a vă gândi la ce se poartă și ce nu, reflectați pentru un moment și la lucrurile care vă fac cu adevărat plăcere. Rulouri transparente închideri terase și balcoane.

More Posts