Cum să amenajezi un restaurant astfel încât să oferi clienților tăi cât mai mult spațiu?

Mai ales în contextul pandemiei actuale este foarte important pentru proprietarii de localuri să profite cât mai mult de spațiul pe care îl au la dispoziție pentru ca acesta să poată acomoda un număr mare de clienți, respectând în același timp și toate condițiile impuse de lege în ceea ce privește păstrarea distanței între mese. Astfel, atât în spațiul interior, dar și în cel exterior, mulți proprietari de restaurante și cafenele vor fi nevoiți să facă schimbări care să eficientizeze utilizarea locurilor disponibile. Pentru astfel de amenajări însă, este necesară dezvoltarea unui plan eficient care să se potrivească perfect cu modul de abordare al afacerii respective.

Cine va călca de acum înainte pragul restaurantelor și cafenelelor?

Odată cu restricțiile impuse, dar și pericolul reprezentat de adunarea la un loc a mai multor oameni, fără îndoială și atitudinea clienților de cafenea și restaurant se va schimba. O bună parte din cafenelele cu un spațiu foarte restrâns în care clienții își serveau băuturile unul lângă altul vor trebui să se reorienteze către extinderea teraselor sau serviciilor take out, în primul rând pentru faptul că legea nu va mai permite servirea produselor alimentare într-un loc atât de restrâns și în al doilea rând pentru că nici clienții nu vor mai vâna astfel de cafenele.

Înainte de a iniția orice fel de schimbare însă, proprietarii de cafenele și restaurante vor trebui să-și pună întrebarea cine sunt și ce vor de la ei clienții lor?

Adolescenții, tinerii, artiștii și persoanele care urmăresc doar o ieșire cu prietenii și o ocazie de a petrece mai mult timp în compania oamenilor dragi nu pun un preț deosebit pe locul unde sunt așezați la masă într-un restaurant sau cafenea și atâta timp cât este rost de distracție, se mulțumesc chiar și la bar.

Pe de altă parte, antreprenorii ieșiți în oraș la un prânz sau o cină cu partenerii de afaceri sau freelancerii care în timp ce își servesc cafeaua doresc și să lucreze vor să se așeze la o masă în adevăratul sens al cuvântului pentru a avea suficient spațiu unde să-și desfășoare activitățile.

În calitate de patron de cafenea sau restaurant, cunoscându-ți clienții, ai mai multe șanse de reușită în afaceri. Astfel, știind cine îți calcă pragul și ce așteptări are de la tine, vei putea să-ți amenajezi spațiul astfel încât persoana respectivă să se simtă bine și să te viziteze și în continuare.

3 Idei de amenajare a restaurantelor și cafenelelor în contextul pandemiei COVID-19

Terasă modernă

Probabil că nu greșim foarte mult când ne gândim la faptul că terasele vor deveni la fel de populare ca vara și pe timpul primăverii sau toamnei, cel puțin în următoarea perioadă. După o perioadă atât de lungă de izolare cei mai mulți oameni care ies în oraș vor dori să-și petreacă timpul liber afară, iar patronii de cafenele și restaurante le vor putea satisface dorințele amenajând terase pe măsură.

Chiar și în sezonul rece, cât timp nu ninge, terasele se pot încălzi corespunzător dacă sunt prevăzute cu sisteme de închidere terasă compuse din folii PVC. Aceleași rulouri transparente și rezistente se pot utiliza și ca sistem de închidere balcon, iar funcționalitatea lor este mană cerească pentru cei care doresc o izolare optimă a unui spațiu în aer liber.

Grădină de vară

Punem pariu pe faptul că multe petreceri se vor muta din cluburile din subsol pe acoperișurile blocurilor din centrul marilor orașe. Acolo, în aer liber și cu suficient spațiu de dispunere a meselor și păstrării normelor impuse de lege, se pot amenaja grădini de vară fabuloase care să atragă clienți.

Dacă ai posibilitatea de a-ți amenaja o grădină de vară pe acoperișul unei clădiri, cel puțin anul acesta cu siguranță vei avea un succes nemaipomenit în rândul celor cărora le place să meargă la restaurant, dar și să-și petreacă timpul în aer liber. Poți instala și un acoperiș retractabil sub formă de pergolă retractabilă din aluminiu sau cu prelată blok-out și sistem de lumini led.

Colțuri VIP

În Asia multe restaurante sunt amenajate special cu separeuri în care nu poate intra decât un număr restrâns de clienți. Mai ales în restaurantele self service, unde îți prăjești singur carnea sau legumele, aceste separeuri sunt foarte des întâlnite.

În contextul pandemiei, astfel de amenajări interioare ale restaurantelor ar putea deveni o modă și la noi. Renovându-le cu stil și mult bun gust, patronii de restaurante ar putea crea în localurile lor mai multe colțuri VIP unde fiecare grup să petreacă pe cont propriu. Mai gasești fotografii cu pergole retractabile și pe pagina eurotendaparadise.ro

More Posts

× Trimite mesaj pe WhatsApp