Cum să-ți amenajezi balconul astfel încât să nu deteriorezi fațada clădirii?

Din cauza faptului că România este o țară cu ierni foarte reci, mulți proprietari de apartamente și-au închis balcoanele unul după altul, așa cum au știut ei mai bine. O parte din ei au folosit materiale de calitate, și anume geamuri termopan rezistente și foarte practice din punct de vedere al izolării; iar o parte s-au folosit de elemente improvizate, mizând pe imaginație și dorința de a acoperi cât mai eficient golurile. Însă atât la blocurile vechi, cât și la unele din cele noi, aceste metode au afectat grav fațada clădirilor din marile orașe, în special în zonele unde fiecare a acționat după bunul plac.

Din punct de vedere estetic, privind în ansamblu, închiderea balcoanelor nu a adus neapărat un plus pentru imaginea zonelor urbane și din acest motiv, mai nou, se construiesc din ce în ce mai multe complexe rezidențiale unde orice modificare a fațadei unui bloc de apartamente de către proprietari este strict interzisă.

Pe lângă faptul că rezultatul final atunci când fiecare își închide balconul după bunul plac nu se compară cu munca depusă de un arhitect cu experiență, această mișcare poate fi și periculoasă atunci când nu se desfășoară sub atenta îndrumare a unui expert. Legea construcțiilor impune tuturor proprietarilor să obțină aprobări pentru astfel de modificări care, la urma urmei, îngreunează structura balcoanelor cu o masă pe care arhitecții nu au prevăzut-o în proiectul lor inițial. Dar cei mai mulți proprietari ignoră cu desăvârșire regulile stabilite în acest sens și astfel, nu de puține ori ignorața a dus și la producerea accidentelor.

Cum poți să închizi un balcon descoperit fără a afecta fațada clădirii?

Atât din punct de vedere arhitectural cât și estetic cea mai bună variantă de închidere balcon este cu ajutorul unor prelate transparente, confecționate din materiale de cea mai bună calitate. Ele se fabrică la comandă, sub formă de rulou și constituie un sistem de închidere foarte rezistent împotriva vântului, ploilor și zăpezii.

Prelatele transparente sunt confecționate din PVC și pot fi folosite atât pentru logii, cât și ca sistem de închidere terasă, putând fi montate pe orice tip de structură, deoarece se fac special după dimensiunile și caracteristicile golului pe care trebuie să-l acopere.

Pentru că au o masă foarte ușoară și nici nu influențează în vreun fel imaginea fațadei datorită faptului că au foarte puține elemente în culori opace, pentru montarea prelatelor transparente la balcon nu este nevoie de autorizație de construcție.

De câte tipuri pot fi prelatele transparente pentru închiderea balcoanelor?

Există mai multe tipuri de folii transparente din PVC pentru balcon. În primul rând, acestea pot fi casetate sau necasetate, iar în al doilea rând pot fi prevăzute cu sisteme de acționare manuală sau nu. Indiferent de tipul lor însă, toate aceste prelate sunt la fel de rezistente și fac față cu succes la intemperiile vremii.

Nu există niciun fel de reguli în ceea ce privește alegerea sistemului preferat. Dar, în general, rulourile transparente necasetate sunt alese în mod special de proprietarii de spații în aer liber mari, în timp ce celelalte se folosesc mai mult pentru balcoanele cu o deschidere nu foarte mare spre exterior.

Cât timp durează montarea unor prelate transparente pentru balcon?

Toate rulourile transparente Eurotenda se realizează pe comandă. Clienții trebuie să măsoare lățimea și lungimea golului ce urmează a fi acoperit și să stabilească tipul de sistem pe care îl preferă.

De la efectuarea comenzii si până la livrarea propriu-zisă a acesteia durează două săptămâni, iar produsele dorite ajung la tine acasă preasamblate.

Montarea rulourilor transparente la balcon se poate face pe orice tip de structură, indiferent de materialul acesteia si durează doar câteva ore, bucurandu-te la final de un balcon perfect izolat.

In ceea ce privește prețul ruloului transparent, el se calculeaza în funcție de dimensiunile golului balconului sau terasei. Astfel, fiecărui proiect i se atribuie o cotație personalizată, în funcție de caracteristicile sale.

Odată montate, rulourile transparente au un termen de garanție de doi ani, dar durata lor minimă de utilizare în condiții optime este în jur de cinci-șase ani. Modul de întreținere al acestor rulouri este foarte simplu, iar în cazul în care în final se deteriorează, se poate schimba doar partea din PVC, refolosindu-se accesoriile metalice originale.

author avatar
Eurotenda
CATEGORII

Alte Articole:

ce sunt pergolele bioclimatice eurotenda

Ce sunt Pergolele Bioclimatice?

Pergolele bioclimatice sunt soluții inovative de umbrire exterioară, proiectate să optimizeze confortul în spațiile exterioare, adaptându-se condițiilor meteorologice variate, prin reglarea automată a temperaturii și

sisteme de umbrire eurotenda

Ce sunt Sistemele de Umbrire?

Sistemele de umbrire sunt componente esențiale ale arhitecturii și designului, având rolul de a controla lumina solară și căldura care pătrund într-o clădire. Ele pot

× WhatsApp