Pentru ce fel de construcții se potrivesc copertinele retractabile ca sisteme de umbrire?

unde se potrivesc copertinele retractabile

Cu siguranță cunoști termenul de sisteme de umbrire și în contextul arhitecturii moderne, ai auzit de multe ori lăudându-se copertinele retractabile. Dar cu toate că știi cum arată din fotografii și probabil le-ai și văzut din loc în loc în realitate, probabil că nu îți este clar unde mai exact se potrivesc ele și de ce sunt superioare altor soluții de umbrire. De aceea, ne-am gândit să discutăm în acest articol despre câteva tipuri de construcții unde poți instala o copertină retractabilă și motivele pentru care aceasta contribuie la creșterea funcționalității spațiului pentru care este utilizată.

Locuri pe care le poți îmbunătăți cu ajutorul unor copertine retractabile

Terasele cafenelelor și restaurantelor

O copertină retractabilă poate face minuni pentru o cafenea sau un restaurant. Pandemia cu care ne confruntăm în prezent a influențat și va influența în continuare modul de desfășurare al afacerilor din domeniul HoReCa, iar acolo unde există spațiu, cafenelele și restaurantele cu terase cu siguranță vor apărea ca ciupercile după ploaie. Dar pentru a oferi un confort sporit clienților lor, toate aceste terase unde se poate lua masa sau servi o băutură răcoritoare vor avea nevoie și de sisteme profesionale de umbrire care să reducă la minim acțiunea nocivă a razelor UV, dar și să creeze un spațiu plăcut din punct de vedere al climatic.

Balcoane și logii fără acoperiș

Ești un norocos dacă deții un apartament cu balcon complet deschis, la ultimul etaj. Oricât de mic ar fi acesta, îl poți amenaja în așa fel încât să se transforme într-o grădină verde și proaspătă fix în mijlocul aglomerației urbane. Iar dacă nu are nici acoperiș, acesta este un avantaj în plus. Plantele de exterior rezistă mult mai bine în aer liber și dacă le cumperi ghivece suficient de adânci, pe unele dintre ele le poți păstra afară chiar și pe timpul iernii. De aceea, dacă îți surâde ideea de a avea un paradis verde doar al tău, nu construi un acoperiș fix, ci instalează o copertină retractabilă pe care s-o folosești doar atunci când îți petreci timpul afară, iar razele de soare sunt prea puternice pentru a te simți bine.

Locuri de fumat

Nu se mai fumează în interior. Dar dacă în calitate de patron de firmă ai mulți angajați care țin la acest obicei, ai putea să-i faci să se simtă acceptați construindu-le în exteriorul companiei un loc de fumat ferit de razele soarelui, unde să-și petreacă în condiții bune pauzele de cafea. Nu ai nevoie decât de un coș de gunoi cu scrumieră, o masă și o băncuță unde să poată sta confortabil și bineînțeles, o pergolă retractabilă care să-i ferească de razele de soare. Pentru fumători, un astfel de loc special amenajat pentru ca ei să-și poată savura nicotina, este la fel de important ca un bonus acordat pentru performanțe deosebite.

Spații de lucru outdoor

Popularitatea spațiilor de coworking a crescut semnificativ în ultimii ani și cu siguranță nu se va stinge prea curând nici măcar în contextul pandemiei cu COVID-19. De acum încolo însă, se va pune mai mult accent pe spațiul personal și o oarecare distanțare socială pentru păstrarea sănătății și de aceea spațiile de coworking în aer liber ar putea deveni o nouă modă, mai ales pe timp de vară. Pentru astfel de oaze de liniște unde freelancerii să se poată concentra ca într-un birou adevărat și să aibă parte de toate resursele necesare muncii lor, din punct de vedere arhitectural nu sunt necesare foarte multe materiale, iar ca soluții de umbrire se pot folosi cu succes copertinele retractabile.

Grădinițe și școli

Școlile și grădinițele ar putea beneficia și ele de spații în aer liber unde profesorii și elevii să-și poată desfășura o parte din activități, mai ales în cadrul orelor de biologie de exemplu, unde se pune un accent deosebit pe relația cu natura și mediul înconjurător. Aceste clase în aer liber ar putea fi construite la fel de simplu ca spațiile de coworking, iar pentru cei mici și dezvoltarea lor cu siguranță ar fi un mare beneficiu.

Spații umbrite pe plaja sau la piscină

Orice loc destinat bronzării trebuie să dispună și de sisteme de umbrire. Umbrelele de plajă sunt într-adevăr o soluție viabilă în acest sens, deoarece se pot monta oriunde și asigură suficientă umbră pentru mai multe persoane. Dar din punct de vedere al rezistenței și al aspectului, ele nu se compară cu instalarea unor copertine retractabile pe cadre de metal, cu un look mult mai modern, dar și mai eficiente împotriva rafalelor de vânt.

More Posts