Cum să modernizezi o terasă sau un balcon pentru a le putea folosi eficient?

folie terasa transpaerentă Timișoara

Terasele deschise sunt o încântare atât pentru ochi, cât și pentru spirit. Ele păstrează intactă arhitectura inițială a unei construcții, fără a-i știrbi frumusețea cu tot felul de construcții din lemn, metal sau PVC și în plus, pot fi amenajate ca niște locuri de relaxare și distracție în aer liber.

În Occident de exemplu, valoarea unei proprietăți este dată și de suprafața spațiului exterior, nu doar de dimensiunile și forma suprafeței acoperite. La fel de importantă precum locuința în sine, este și posibilitatea de a ieși afară, la aer curat și de a-ți petrece timpul într-un spațiu în care să te bucuri de razele soarelui și bătaia vântului.

Occidentalii pun atât de mult accent pe spațiul exterior al locuințelor lor deoarece el este o expresie a libertății depline. Puțini sunt cei cărora le place în Franța, Italia, Anglia sau Statele Unite ale Americii să se închidă într-o cutie ca de conserve și să-și petreacă la propriu existența între patru pereți. Și este un lucru absolut normal! Oamenii trebuie să se bucure de libertate ca să fie sănătoși atât trupește, cât și spiritual și din acest motiv avem o mulțime de lucruri de învățat de la cei dein afară.

Cum să-ți păstrezi terasa deschisă în România, dar să te ferești și de intemperiile vremii?

 

Clima României nu este cea mai prietenoasă climă cu terasele deschise și spațiile în aer liber. Aici plouă mult și des, iar vântul și zăpada din timpul iernii nu fac echipă bună cu hidroizolația, uneori precară a unor apartamente cu balcoanele deschise. De aceea, chiar dacă îți dorești o verandă pe care să nu o închizi ermetic, tot ai nevoie de soluții alternative de protecție împotriva intemperiilor vremii.

Din fericire, la Eurotenda, avem exact ceea ce îți trebuie! Pentru terasele cu acoperiș fix poți folosi folii transparente care izolează eficient pe tot parcursul anului, iar atunci când vremea este frumoasă pot fi rulate astfel încât să nu obstrucționeze priveliștea. Iar pentru terasele fără acoperiș, acestea prelate pot fi folosite împreună cu o pergolă bioclimatică retractabilă pentru o soluție completă.

Fabricăm și montăm astfel de sisteme de închidere temporară a terasei pentru orice zonă a țării. Dacă de exemplu îți dorești o folie terasă transparentă Timișoara, tot ce ai de făcut este să ne dai dimensiunile golului pe care dorești să-l acoperi și noi îți creăm o ideală prelată terasă transparentă Timișoara care să respecte întocmai toate cerințele tale.

De ce sunt foliile transparente cea mai bună soluție pentru închiderea teraselor?

Spre deosebire de geamurile termopan și alte structuri fixe care transformă balcoanele și terasele în niște cutii de conserve, foliile transparente lasă aerul să circule, iar atunci când nu sunt utilizate lasă la fel de mult spațiu liber ca și cum nu ar exista.

Închizând o terasă sau un balcon cu o folie transparentă, nu există riscul dezvoltării igrasiei sau mucegaiului și în același timp, poți să uiți și de grijile pătrunderii apei de ploaie sau zăpezii în spațiul tău exterior.

De asemenea, foliile transparente pentru terase, pentru că au foarte puține elemente opace, nu umbresc deloc spațiul și permit luminii să intre în încăpere pe tot parcursul anului.

Din punct de vedere arhitectural, experții recomandă utilizarea foliilor transparente pentru terase și balcoane deoarece ele sunt mult mai ușoare decât ferestrele tradiționale. Astfel, ele nu îngreunează structura clădirii. Mai mult, în ceea ce privește aspectul, foliile transparente pentru terasă și balcon nu influențează imaginea creată de designer-ul clădirii.

Atât blocurile noi, cât și multe din cele vechi au fost proiectate astfel încât să aibă o fațadă armonioasă și care să se integreze ușor în zona în care se află construcția. Iar prin închiderea balcoanelor și a teraselor, cu toate că rezultatele arată bine judecate individual, per ansamblu, se creează un talmeș balmeș ce are prea puțin în comun cu proiectul inițial.

În concluzie, atât din motive subiective legate de aspect, cât și din motive obiective ce fac referire la funcționalitate, în calitate de experți în sisteme de umbrire și acoperire, îți recomandăm să utilizezi folii transparente Eurotenda pentru proiectele tale ce implică închiderea teraselor și balcoanelor.

More Posts