Cum să maximizezi gradul de confort al unei locuințe?

pergole retractabile salaj

Chiar și pe cei dintre noi care simțeam furnicături în tălpi când știam că urmează câteva zile de concediu pandemia ne-a învățat că putem să ne simțim bine și acasă, doar cu condiția de a dispune de un grad înalt de confort. Cu toate că lucrurile stau diferit de la om la om în ceea ce privește starea de bine, există și câteva aspecte în legătură cu care cu toții putem fi de acord că sunt esențiale pentru un trai mai bun. Iată care sunt acestea:

#1 Temperatura

O locuință poate fi dotată cu cele mai noi lucruri când vine vorba de electrocasnice și piese de mobilier. Dar dacă temperatura din interior nu se păstrează în permanență la un nivel cuprins între 20 și 24 de grade Celsius chiar și pe timpul iernii, atunci nu poate fi vorba de o locuință confortabilă.

În materie de încălzire, cea mai bună soluție de la ora actuală o reprezintă încălzirea prin pardoseală care cu toate că este mai costisitoare decât cea prin calorifere când vine vorba de montaj, este mai ieftină din punct de vedere al costurilor deoarece podeaua nu trebuie să atingă o temperatură la fel de mare ca un calorifer pentru a încălzi o încăpere.

De asemenea, pe timpul verii, soluțiile de răcire a aerului sunt absolut esențiale pentru o locuință cu un grad de confort ridicat. În prezent aparatele de aer condiționat clasice sunt cea mai răspândită alegere. Dar cu timpul probabil vor mai apărea și alte tipuri de dispozitive mai puțin pretențioase în ceea ce privește consumul, dar la fel de practice.

#2 Spațiul din aer liber

Cu toate că mai ales la bloc locatarii din România s-au întrecut între ei transformându-și balcoanele în orice fel de spații cu excepția celor pentru care au fost proiectate inițial, când petreci mai mult timp în casă începi să realizezi cât de important este să ai acces la un spațiu în aer liber.

De aceea, în calitate de experți când vine vorba de soluții de închidere a spațiului, în loc de tone de sticlă și metal, propunem utilizarea unor pergole retractabile, copertine, marchize sau folii PVC care pot fi utilizate doar atunci când ai strictă nevoie de ele. Toate produsele noastre pot fi comandate și montate în orice loc din țară și tot ce trebuie să faci dacă ai de exemplu nevoie de un set de pergole retractabile Sălaj este să ne trimiți dimensiunile spațiului pe care vrei să-l acoperi, iar noi îți răspundem cu o cotație de preț.

Pergolele, copertinele, marchizele sau foliile PVC nu sunt niște soluții de acoperire temporare, ci variante de închidere a spațiilor libere la fel de eficiente ca un geam clasic, dar mult mai practice deoarece le poți face să “dispară” atunci când vrei să te bucuri de soare și adierea vântului.

#3 Lumina

Conform specialiștilor, oamenii tind să adopte o atitudine mai pozitivă și optimistă când durata de timp a zilei este în creștere și cea a nopții în scădere spre diferență de situația opusă. Iar acest lucru se întâmplă datorită faptului că omul este o ființă iubitoare de lumină, care are nevoie de soare pentru a vedea, dar și pentru a se încărca cu energie.

Iar dacă pentru majoritatea locuințelor nu putem schimba nimic în ceea ce privește dimensiunile ferestrelor sau orientarea lor, tot cu ajutorul soluțiile de acoperire enumerate mai sus putem permite unei cantități mai mari de lumină să pătrundă în interiorul locuinței.

Pe lângă faptul că nu necesită cadre la fel de voluminoase ca geamurile termopan de exemplu, soluțiile de acoperire Eurotenda, prin mecanismele lor retractabile manuale sau automate, pot fi folosite doar atunci când ai cu adevărat nevoie de ele, lăsând în restul timpului spațiul complet descoperit.

În concluzie

Chiar și fără a miza pe alte dotări, cu aceste dispozitive enumerate mai sus oricine poate transforma o locuință obișnuită într-una demnă de un rege la capitolul confort. Mai mult, pentru că fiecare din lucrurile prezentate mai sus au o durată de viață foarte lungă, ele reprezintă investiții pe termen lung care te pot ajuta să te simți așa cum meriți în propria casă.

More Posts