De ce să optezi pentru un sistem de închidere a balconului cu sticlă glisantă?

Soluția de a închide balconul cu sticlă glisantă

În ziua de azi, când totul parcă se petrece mai repede înainte și viața a devenit un amalgam de provocări și încercări, fiecare dintre noi își dorește un colțișor pe care să-l poată numi acasă, un spațiu doar al lui, în care să se retragă și să pună pe pauză grijile cotidiene, delectându-se cu ce îi place. 

Uneori, mai ales în cazul persoanelor cu familii numeroase, un refugiu liniștit și confortabil este greu de găsit chiar și în propria locuință și de aceea, chiar și un spațiu precum terasa sau balconul ar trebui valorificat la maxim și transformat într-o oază de liniște și relaxare.

Primul și cel mai important pas în valorificarea balconului îl reprezintă izolarea sa de mediul înconjurător. Bineînțeles, un balcon complet deschis și aerisit este minunat pe timp de primăvară și vară și chiar și la început de toamnă, dar dacă te gândești realist și calculezi doar zilele calde și însorite în care îți poți savura cu plăcere cafeaua pe balcon, citind o carte sau urmărind un film, ajungi la niște rezultate cel puțin dezamăgitoare. În plus, atunci când îți construiești un bârlog numai al tău, în care să te refugiezi ori de câte ori simți nevoia să te recreezi, este mai practic să optezi pentru un spațiu pe care îl poți folosi pe tot parcursul anului și nu doar în câteva perioade extrem de limitate.

Din fericire, este foarte simplu să închizi un balcon și să-l transformi într-un spațiu ferit de intemperiile vremii dacă optezi pentru o sticlă glisantă balcon specială, care îți permite și să deschizi balconul după bunul plac, atunci când vrei să profiți mai mult de soare.

Sistemele compuse din sticlă glisantă terasă sau balcon sunt o alegere inedită, dar și foarte eficientă pentru protejarea spațiilor deschise, iar la Eurotenda găsești o mulțime de soluții în acest sens.

Avantajele sistemelor de închidere a balcoanelor cu sticlă glisantă

#1 Aspect deosebit

Pentru tinerii din ziua de azi și pentru orice persoană care pune un accent deosebit pe felul în care arată locuința sa, balconul nu este un loc mistic în care ajung în final toate obiectele inutile din casă, ci un spațiu la fel de important ca sufrageria sau dormitorul, sau poate chiar mai important din punct de vedere estetic pentru că el poate fi privit și analizat și de persoanele care nu îți calcă pragul locuinței. Iar dacă se întâmplă să te numeri printre cei cărora le pasă de felul în care arată balconul lor, atunci sistemele de închidere cu sticlă glisantă sunt alegerea perfectă pentru tine la capitolul aspect.

#2 Utilitate maximă

De ce profiți de balconul sau terasa ta doar atunci când este vreme frumoasă afară, în loc să te bucuri de ele pe tot parcursul anului? Sistemele de închidere cu sticlă glisantă transformă spațiile exterioare precum balconul sau terasa în spații complet funcționale, pe care le poți mobila și pe care le poți folosi cu plăcere pe orice vreme.

#3 Securitate sporită

Dacă locuiești la un etaj superior, atunci acest avantaj s-ar putea să nu se potrivească și în situația ta, dar dacă apartamentul tău se află situat la parterul unui bloc sau la primul etaj al acestuia, atunci să știi că sistemele de închidere cu sticlă glisantă îi vor oferi un plus de securitate. Iar când vorbim de securitate, nici nu trebuie să ne gândim în mod obligatoriu la răufăcători, ci ne putem limita la invadatorii de origine animală precum rozătoarele sau alți musafiri necuvântători pe care nu-i așteptăm cu brațele deschise în casa noastră.

#4 O oază de liniște

Poate că nu vei reuși să-ți izolezi fonic balconul optând pentru un sistem de închidere cu sticlă glisantă, dar cel puțin din interiorul apartamentului, vei constata o diferență colosală, mai ales dacă ești o persoană sensibilă la zgomot. Te-ai săturat de agitația urbană? De zgomotul de mașini și de larva orășenilor? Închide-ți balconul cu sticlă glisantă și vei ridica astfel între tine și mediul înconjurător o barieră de protecție împotriva sunetelor care poluează atmosfera apartamentului tău.

author avatar
Eurotenda
CATEGORII

More Posts

terase moderne lipite de casa eurotenda

Terase Moderne Lipite de Case

În inima tendințelor arhitecturale contemporane se află fuziunea dintre confortul interior și frumusețea naturală a exteriorului, exemplificată perfect de terasele moderne lipite de case. Aceste

× Scrie-ne pe WhatsApp