Câteva îmbunătățiri pe care le poți aduce balconului tău pentru a-l face un loc mai practic

Într-un oraș mare și aglomerat, chiar și un apartament de aproape 100 de metri pătrați poate deveni la un moment dat prea înghesuit, mai ales pentru familiile numeroase. De aceea, cineva care vrea să profite din plin de pe urma proprietății sale, ar trebui să amenajeze într-un mod optim fiecare centimetru pătrat pe care îl are la dispoziție. 

În România, când vine vorba de propria locuință, mulți dintre noi neglijăm utilitatea balconului. Dar amenajat corespunzător, un balcon poate deveni la fel de practic și de confortabil precum oricare alt locușor din locuință. Iată cum să-l transformi în oaza ta de liniște și relaxare!

Pasul 1: Debarasează-l de toate lucrurile inutile

Dacă locuința ta are un balcon cât de cât generos ca suprafață și încă nu ți-ai format un obicei din a-ți bea cafeaua acolo în fiecare dimineață, înseamnă că ai neglijat amenajarea lui sau, mai rău, l-ai umplut cu tot felul de lucruri care mai de care mai inutile. 

Chiar dacă vecinii tăi îl folosesc așa, balconul nu este o debara sau o cămară în care să pui toate lucrurile de care nu ai nevoie, ci un spațiu care te ajută să te conectezi mai ușor cu lumea exterioară, fără să-ți părăsești propriul apartament. De aceea, înainte să treci la pașii următori și să începi să-l amenajezi, fă mai întâi curat și aruncă fără să te gândești de două ori toate lucrurile de care nu ai cu adevărat nevoie.

Pasul 2: Alege o soluție optimă de închidere 

Chiar dacă te-ai gândit să-ți amenajezi balconul ca o mică grădiniță poziționată la înălțime, unde să te înconjuri de plante exotice pe care să le lași să crească în voie, tot ai nevoie de un sistem de închidere prin care să-l ferești de precipitații și vânt. Chiar dacă nu ai alte planuri pentru balcon cu excepția transformării lui într-o mică junglă tropicală, tot ai nevoie de un sistem de închidere deoarece, fără el, plantele tale nu vor rezista la frigul iernii și va trebui să investești an de an în verdeață.

Dacă vrei să-ți rămână cât mai mult spațiu în balcon, atunci optează pentru un sistem de închidere cu geamuri glisante. Este foarte practic, convenabil, ușor de folosit și arată de milioane. Iar dacă locuiești într-un bloc unde nu ai prea multă libertate în privința amenajărilor propriului apartament, optează pentru o folie terasă transparentă care chiar dacă nu va izola la fel de bine ca prima variantă, tot se va transforma într-o barieră de protecție între balconul tău și vremea de afară.

Pasul 3: Conectează-ți balconul la rețeaua de curent

Dacă nu-ți folosești mai des balconul pentru că nu poți sta acolo și viziona filme pe Netflix sau asculta muzică la laptop, înseamnă că trebuie să-l conectezi la rețeaua de electricitate pentru a profita mai mult de el. Un electrician cu experiență poate rezolva această problemă pentru tine în doar doi timpi și trei mișcări, fără o investiție prea costisitoare.

Conectarea balconului la rețeaua electrică îți deschide multe oportunități de amenajare. Dacă faci și această investiție, atunci poți aduce lumină pe balconul tău ca să-l folosești și noaptea și orice aparat electric îți dorești să utilizezi acolo.

Pasul 4: Un colțișor de relaxare poate face minuni chiar și pentru un balcon mic

Poate că nu ai suficient spațiu să montezi pe balconul tău canapele sau fotolii. Dar asta nu este neapărat o problemă. Îți poți transforma balconul într-un loc foarte relaxant și cu mai puțin, dacă dai dovadă de ingeniozitate. Pentru idei, fă o plimbare până la Ikea și vezi acolo ce îți propun scandinavii sau uită-te pe rețele sociale precum Pinterest sau Instagram și cu siguranță vei găsi mai mult decât o singură doză de inspirație.

Dacă spațiul nu-ți permite mai mult, ia în calcul varianta instalării unei mese retractabile sau pur și simplu a unui suport agățat de perete pe care să-l folosești pe post de masă. Iar în loc de scaun, gândește-te la un taburet mic, care nu ocupă aproape deloc spațiu. Idei există. Trebuie doar să le găsești pe cele potrivite pentru tine.

More Posts

× Trimite mesaj pe WhatsApp