Mărimea nu este totul. Iată câteva idei originale de amenajare a unui balcon mic!

Nimic nu se compară cu lectura unei cărți bune pe balcon sau pur și simplu privitul trecătorilor sau, de ce nu, în funcție de preferințe, păsările atunci când vrei să iei o pauză. Chiar și cafeaua parcă este mai bună pe balcon. De aceea, merită să profiți de fiecare centimetru în aer liber pe care îl ai la dispoziție pe balcon. Cum? Simplu! Punând în practică ideile din următoarea listă!

1. Creează un spațiu confortabil indiferent de anotimp

Este foarte înțelept să apelezi la un sistem de inchidere balcon sticla dacă locuiești în România. În țara noastră iernile sunt aspre, iar zilele frumoase și călduroase în care soarele te îmbie să-ți petreci timpul pe balcon prea puține ca să-ți lași balconul deschis, mai ales dacă este vorba de un spațiu foarte mic. De aceea, o terasa inchisa cu sticla este o idee pe care ar trebui s-o iei în calcul dacă vrei să te bucuri cât mai mult de spațiul de care dispui. Există în ziua de azi o mulțime de metode la care poți apela ca să-ți închizi balconul într-un mod foarte practic, dar și extrem de chic.

2. Fă o plimbare prin târgurile de vechituri

Mai ales dacă dispui de un buget limitat, este o idee excelentă să te plimbi prin târgurile de vechituri în căutare de idei. Obiectele pe care le poți găsi acolo sunt mult mai convenabile decât dacă ai cumpăra mobilă nouă pentru balconul tău și, în plus, au și o personalitate aparte. Așa că data viitoare când zărești un târg de vechituri, nu mai faci cale întoarsă, ci mergi direct acolo pentru că s-ar putea să descoperi niște comori neprețuite.

3. Când spațiul este insuficient, analizează în plan vertical

Pentru că trăim cu picioarele pe pământ și mai mult de 90% din piesele de mobilier pe care le folosim le așezăm direct pe podea, suntem obișnuiți să ne facem planuri de amenajare analizând spațiul întotdeauna pe orizontală. Dar în realitate, putem obține rezultate incredibile și dacă amenajăm pe verticală. De exemplu, într-un spațiu foarte limitat precum un balcon, în loc să așezăm mese sau dulapuri, putem agăța rafturi pe care să punem ca la expoziție toate obiectele de care avem nevoie acolo. De asemenea, putem oferi un plus de vitalitate și culoare spațiului respectiv agățând plante de pereți sau direct de balustrada balconului, în funcție de cât ne permite sistemul de închidere. Și astfel, având podeaua complet liberă, o putem folosi doar pentru o canapea sau câteva scaune, iar toate celelalte lucruri să le distribuim pe pereți.

4. Un covor de exterior schimbă total atmosfera

Întotdeauna am fost de părere că balcoanele și terasele trebuie privite ca un spațiu outdoor, nu o sufragerie, dar asta înseamnă că nu suntem de acord cu amenajarea lor în așa fel încât să le transformăm în niște locuri foarte confortabile, unde să nu fie nevoie să te încalți ca afară ca să-ți petreci timpul în ele. Mai ales dacă optezi pentru un sistem de închidere a balconului profesional, ca cele din gama noastră, cu care să-ți ferești balconul de capriciile vremii, atunci poți așterne cu toată încrederea un covor sau un preș de exterior care să dea acestui spațiu un aer de cămin.

5. Niciodată nu poți avea prea multe plante pe balcon

Transformă-ți balconul într-o mini grădină așezând acolo ghivece de toate mărimile cu plante decorative, sau chiar cu legume. La urma urmei, luând în calcul cât de scumpe sunt toate legumele și zarzavaturile din ziua de azi, de ce să nu crești măcar niște ierburi aromate și două-trei roșii și ardei pe balcon? Asigură-te că folosești un pământ de calitate, de preferat adus dintr-o zonă nepoluată, iar dacă balconul tău este și câtuși de puțin ferit de praful și mizeria bulevardelor mari, atunci experimentează cu tot felul de plante și crește-ți singur măcar o infimă parte din hrană și vei avea parte de o satisfacție aparte. Indiferent de cât de mică este suprafața balconului tău, tot vei găsi spațiu pentru câteva ghivece.

More Posts

× Trimite mesaj pe WhatsApp