Principalele 4 beneficii ale închiderii unei terase sau balcon cu sticlă, în România

În ultimul timp cu siguranță ai observat tot mai multe terase inchise cu sticla și probabil că te-ai întrebat de ce această variantă de închidere a terasei a devenit atât de populară? Noi, echipa Eurotenda, avem experiență îndelungată în montarea unor astfel de sisteme și îți putem răspunde la orice dilemă pe care o poți avea în legătură cu ele, începând de la subiecte precum: inchidere terasa cu sticla pret sau care sunt cele mai bune metode de închidere a unei terase cu sticlă și până la motivele pentru care ar trebui să faci o astfel de investiție. De aceea, în acest articol ne-am gândit să vorbim punctat despre un subiect mai puțin discutat pe îndelete în mediul online și anume: beneficiile închiderii terasei cu sticlă în România.

Beneficiul #1: Maximizarea spațiului de locuit

Ai observat că în contractele de vânzare-cumpărare ale apartamentelor în suprafața locuibilă nu este inclusă și suprafața balconului? Ei bine acest lucru este total corect pentru că nu poți practic locui confortabil într-un balcon și nici nu ar trebui să încerci acest lucru. Dar poți transforma un balcon într-un loc unde să te simți bine și să-ți petreci timpul liber sau chiar să lucrezi de acasă investind într-un sistem de închidere cu sticlă. Un astfel de sistem izolează bine și se poate instala indiferent de suprafața balconului sau terasei pe care vrei s-o amenajezi.

Mai mult, un sistem de închidere performant ca cele pe care ți le propunem în oferta Eurotenda, nici nu ocupă din prețiosul spațiu al terasei tale și de asemenea poate fi închis sau deschis după bunul plac, așa că atunci când îți dorești mai multă lumină sau vrei mai mult contact cu lumea de afară, pur și simplu poți deschide sistemul, conectându-te cu tot ce există în jur.

Beneficiul #2: Protecția terasei și a obiectelor din ea

Într-o țară precum România unde există diferențe mari de temperatură nu doar de la vară la iarnă, ci și de la zi la noapte, un sistem de închidere al terasei este foarte util întrucât te ajută să-ți protejezi terasa și piesele de mobilier din ea. Chiar dacă ai optat pentru mobilier special de exterior, este bine să ai la îndemână și o metodă eficientă de închidere a terasei pentru că expunerea îndelungată la umiditate și la soare dăunează aproape oricărui material, indiferent de calitățile sale.

Cu un sistem de închidere eficient însă, atât pe timp de ploaie și zăpadă, cât și atunci când razele soarelui ard cu putere, piesele de mobilier de pe terasă, precum și interiorul acesteia sunt bine protejate.

Beneficiul #3: Reducerea sunetului din exterior și maximizarea siguranței

Dacă ești o persoană mai sensibilă la sunet, vei profita din plin de un sistem de închidere a terasei cu sticlă deoarece acesta va bloca într-o oarecare măsură sunetele din exterior și îți va oferi un mediu mai calm și mai liniștit. 

De asemenea, dacă terasa ta se află la parterul construcției, sau la primele etaje ale acesteia, un sistem de închidere cu terasă îți va oferi și un plus de siguranță, ceea ce nu este nici pe departe un lucru de neglijat.

Beneficiul #4: Reducerea costurilor la energie

În ziua de azi valoarea facturii la energie reprezintă un subiect fierbinte. Costurile cu încălzirea au crescut foarte mult și orice metodă de economisire este binevenită, mai ales în sezonul rece. De aceea, un sistem de închidere a terasei cu sticlă este o investiție bună și din acest punct de vedere.

Poate că nu va izola complet spațiul terasei tale, însă cu siguranță prin intermediul său vei simți o diferență majoră, mai ales în interiorul locuinței. Nemaifiind complet expuși vântului și precipitațiilor, pereții terasei nu se vor mai răci atât de repede, iar locuința ta va păstra mai mult timp căldura în interior. Astfel, vei ajunge să încălzești mai puțin și să ai parte de un mediu ambiant mai plăcut, cu o investiție mai mică în metodele de încălzire. 

More Posts

× Trimite mesaj pe WhatsApp