A închide sau nu balconul, aceasta este întrebarea!

Când te muți într-un apartament nou, proaspăt achiziționat, una din primele întrebări pe care ți le pui ca proprietar este legată de închiderea balconului. Este foarte plăcut când locuiești într-un apartament foarte confortabil, care îți oferă în același timp și șansa de a petrece timp în aer liber, oricând îți place, dar pe de altă parte, într-o țară ca România, are sens și să izolezi cât mai bine balconul apartamentului în care locuiești deoarece vremea este aspră și un balcon deschis poate reprezenta un punct slab când vine vorba de încălzire. Pentru că este o temă complexă, care necesită mult timp de gândire, vom dezbate în continuare subiectul închiderii balconului, dar îți vom propune și o idee practică la care poți să apelezi dacă vrei să profiți din plin atât de avantajele unui spațiu în aer liber, cât și de ceea ce îți poate oferi un balcon închisi.

De ce să nu închizi balconul apartamentului în care locuiești?

Balcoanele deschise au un aspect mai frumos decât cele închise. Arată mai chic, mai ales dacă sunt amenajate într-un stil original și creativ, cu multe plante, dar și ca spații de recreere. Ca să te convingi, fă o incursiune, măcar virtuală în orașe mari din Franța, Italia sau Spania și vei vedea o mulțime de blocuri de apartamente, extrem de elegante, unde niciun balcon nu este închis. 

De asemenea, balcoanele deschise sunt ca o invitație de a lua parte la viața orașului. Poate ești prea ocupat să participi în fiecare zi la evenimente sau să ieși mereu afară, dar un balcon deschis te ajută să rămâi conectat la lumea din jur și să simți că faci cu adevărat parte din ea.

Este mai ușor să crești și anumite plante dacă balconul tău este deschis. De fapt, singura șansă pentru a crește la bloc plante de exterior este să ai un balcon deschis și de preferat luminos. Acolo, chiar dacă nu dispui de foarte mult spațiu, poți agăța ghivece de pereți sau de balustradă, iar plantele tale vor crește rapid și armonios, cel puțin în perioada caldă a anului.

De ce să închizi balconul apartamentului în care locuiești?

România este o țară cu ierni foarte friguroase și nici măcar primăverile sau toamnele nu sunt chiar atât de prietenoase. În funcție de an, pot exista perioade cu precipitații foarte abundente în care mobilierul lăsat afară se poate deteriora iremediabil din cauza umidității. De aceea, a închide balconul, chiar și parțial, nu este o idee chiar atât de rea. 

În plus, un balcon deschis nu poate fi folosit la maxim decât atunci când vremea este foarte frumoasă. În rest, ori este prea friguros, ori prea umed, ori prea cald pentru a-ți petrece timpul acolo.

Tot ca un dezavantaj al balcoanelor deschise putem vorbi și despre faptul că prin ele se pierde multă energie. Facturile la încălzire sunt mai mari în general la apartamentele deschise și mai ales acum, când energia s-a scumpit, închiderea balconului pentru a nu mai pierde căldură poate fi privită ca o decizie înțeleaptă.

O metodă simplă, convenabilă și practică de închidere a balconului

Poți să închizi balconul apartamentului tău nu doar cu geamuri termopan și structuri greoaie, care ocupă enorm de mult spațiu, ci și cu geamuri glisante balcon

Nu ezita să soliciți o ofertă personalizată în care să ceri inchidere balcon sticla glisanta pret pentru a primi pe baza informațiilor furnizate de tine o cotație corectă și exactă, adaptată cerințelor tale.

Motivul pentru care îți recomandăm un astfel de sistem de închidere este faptul că geamurile glisante se izolează bine și îți feresc balconul de intemperiile vremii, dar în același timp se deschid ușor lăsând să pătrundă lumină și aer atunci când simți nevoia. 

În plus, au un aspect foarte plăcut, potrivit atât pentru clădirile în stil vechi, cât și pentru cele mai moderne, adaptându-se ușor la orice fel de arhitectură.

Nu în ultimul rând, un astfel de sistem de închidere este și foarte convenabil. Nu costă mult să-ți închizi balconul cu geamuri glisante și poți profita mult timp de această investiție întrucât acestea sunt foarte rezistente la uzură și au o durată lungă de viață.

More Posts

× Trimite mesaj pe WhatsApp