Balconul unui apartament: necesitate sau lux?

Este important să faci diferența între necesități și lux atunci când vrei să cumperi un apartament, dar dispui de un buget limitat. Existența balconului de exemplu, este o chestiune în plină dezbatere.

Un balcon este definit ca o prelungire exterioară a unei clădiri, străjuită de balustradă sau paravan. Dar în lumea modernă, un balcon servește la mărirea spațiului de locuit și a gamei de activități posibile într-o locuință fără o terasă sau grădină. Un balcon este un spațiu mult râvnit, mai ales de către cei care trăiesc în orașe aglomerate. De fapt, majoritatea viitorilor proprietari de apartamente privesc balconul ca pe un factor crucial în procesul de găsire a unei locuințe. 

În timp ce o sufragerie mare, un dormitor, o bucătărie și o baie sunt considerate ca elemente principale pentru un apartament privit ca o bună investiție, dimensiunea balconului și priveliștea pe care acesta o oferă au devenit și ele extrem de importante pentru cumpărătorii milenari de apartamente. 

Balconul era pe vremuri văzut ca un spațiu mic, poziționat în afara celor patru pereți ai unei camere, unde te poți răsfăța cu aer curat și amenaja o grădină mică, cu câteva plante. Dar pe măsură ce arhitectura rezidențială s-a schimbat de-a lungul anilor, constructorii au început să proiecteze balcoane cu priveliști premium și un confort deosebit.

Cumpărătorii moderni de locuințe consideră balcoanele ca o extensie a spațiului lor de locuit și le văd ca pe niște elemente care influențează radical calitatea stilului lor de viață. Ce fel de balcoane sunt cele mai preferate de către cumpărătorii milenari?

Spațios, cu orientare bună și vedere spectaculoasă

Majoritatea oamenilor preferă să petreacă timpul în aer liber, în mijlocul naturii și al verdeței. Cu toate acestea, viața de zi cu zi nu permite vizitarea de parcuri și grădini. Psihologia umană manifestă o dragoste profundă pentru natură, împrejurimi, spații deschise și cartiere. Balcoanele, prin urmare, sunt o parte importantă a arhitecturii rezidențiale.

Conexiune nelimitată cu lumea exterioară

Balcoanele au căpătat o nouă importanță pentru cumpărătorii de locuințe din ziua de azi. Un balcon dintr-un apartament reamintește oamenilor importanța de a privi și în exteriorul spațiului de locuit și de a te conecta cu natura și mediul înconjurător. 

În balcon te poți bucura de un răsărit splendid, de soare și de aer curat, dar și de o priveliște panoramică exclusivistă. Poți admira metamorfoza naturii și schimbul de culori de la un anotimp la altul, dar și lua parte într-o oarecare măsură, la viața orașului.

Bineînțeles, pentru toate acestea ai nevoie de un balcon amenajat corespunzător. E bine să poți deschide larg balconul și lua parte trup și suflet la ceea ce se întâmplă dincolo de el, dar și să știi că în caz de precipitații sau frig, dispui de un sistem de geamuri glisante terase care te ajută să te protejezi.

Tocmai de aceea, Eurotenda oferă celor care pun un accent deosebit pe acest element unic din locuința lor, o gamă variată de sisteme de închidere sticla balcon, adaptate pentru orice fel de construcție.

Balcoanele privite ca o parte din cultură

Într-unele țări precum India de exemplu, pe vremuri, balcoanele erau spațioase, decorate cu balustrade ornamentate, care adesea erau considerate o declarație de statut. Stilurile balcoanelor au evoluat însă de-a lungul anilor și au ajuns să reflecte schimbările societății în designul structural, construcția și materialele de construcție. 

Astăzi însă, în multe țări din întreaga lume, insuficiența spațiului i-a determinat pe locatarii apartamentelor să-și închidă adesea balcoanele și să obțină astfel mai mult spațiu de locuit.

Dar un lucru care va rămâne mereu neschimbat este felul cum privim balcoanele. Ele sunt un spațiu vesel din cadrul unei locuințe, martori ai poveștilor noastre de dragoste sau ai evenimentelor petrecute în compania familiei și prietenilor. O abundență de lumină naturală în balcon transformă acest spațiu într-un mic palat ce nu poate fi comparat cu niciun alt loc din gospodărie. Cu o asemenea calitate, nu e de mirare că balconul este preferatul copiilor, dar și al bătrânilor din gospodărie.

Toată lumea înțelege importanța unui balcon și tocmai de aceea aceste încăperi mici, dar cu atât de multă însemnătate sunt atât de căutate în cadrul unei locuințe.

author avatar
Eurotenda
CATEGORII

Alte Articole:

ce sunt pergolele bioclimatice eurotenda

Ce sunt Pergolele Bioclimatice?

Pergolele bioclimatice sunt soluții inovative de umbrire exterioară, proiectate să optimizeze confortul în spațiile exterioare, adaptându-se condițiilor meteorologice variate, prin reglarea automată a temperaturii și

sisteme de umbrire eurotenda

Ce sunt Sistemele de Umbrire?

Sistemele de umbrire sunt componente esențiale ale arhitecturii și designului, având rolul de a controla lumina solară și căldura care pătrund într-o clădire. Ele pot

× WhatsApp