3 Idei în vogă de amenajare a balconului. Cum să-ți faci balconul să arate ca în fotografiile de pe Instagram?

La ora actuală Instagram este una din cele mai populare rețele sociale din întreaga lume Mulți chiar se întreabă cum a reușit să atragă atâția utilizatori o rețea pe care practic nu poți să faci mai nimic altceva decât să postezi fotografii și filmulețe scurte. Dar succesul ei ne-a demonstrat că la urma urmei cu toții avem nevoie și căutăm în permanență un singur lucru: inspirație.

Pe Instagram există două tipuri de utilizatori:

– cei care inspiră (un grup select, minoritar)

– cei care se lasă inspirați (majoritatea)

Unele din cele mai populare conturi de pe Instagram sunt fără doar și poate cele care prezintă idei de amenajare a locuinței și nu orice fel de locuințe, ci locuințe modeste, cu suprafețe relativ mici, pe care și le poate permite aproape oricine. Iar când vine vorba de schimbarea aspectului unei locuințe și soluții de amenajare cu impact, unul din primele spații către care merită să ne îndreptăm atenția este chiar balconul.

În general, balcoanele sunt mult mai mici decât o cameră obișnuită și din acest motiv amenajarea lor costă mai puțin. Dar pe de altă parte, dacă ne gândim realist, ele sunt singurul spațiu dintr-un apartament pe care îl pot admira chiar și persoanele străine, fără a trece vreodată pragul locuinței tale și de aceea el se află mereu în vizorul atenției publicului.

Te-ai hotărât să schimbi imaginea locuinței tale și îți surâde ideea de a începe tocmai cu balconul? Iată atunci câteva idei de amenajare care îl vor transforma într-un spațiu demn de arătat pe Instagram!

#1 Optează pentru un sistem minimalist de închidere

Nu spune nimeni că geamurile termopan nu sunt practice, dar, cel puțin la standardele de acum, aspectul lor lasă mult de dorit. În plus, spre diferență de alte soluții mai moderne, sistemele de închidere cu geamuri termopan sunt mult mai scumpe, motiv pentru care, la un balcon cu o suprafață mai mare, s-ar putea să-ți consume tot bugetul de amenajare. În calitate de specialiști în sisteme de închidere a spațiilor exterioare, îți recomandăm să optezi pentru geamuri glisante balcon.

Probabil că ai văzut la restaurante sau terase sisteme de închidere cu geamuri glisante terasă, dar să știi că același tip de geamuri se pot folosi și pentru închiderea etanșă a balconului, ferind cu succes acest spațiu de intemperiile vremii. Sistemele de închidere cu geamuri glisante sunt cea mai minimalistă și mai practică soluție pentru care poți opta, ele având un aspect minunat, dar în același timp fiind și foarte ușor de manevrat.

#2 Îmbracă-ți balconul așa cum te îmbraci pe tine

Materialele textile sunt foarte la modă când vine vorba de decorațiuni. O pernă comodă sau o pătură călduroasă nu numai că pot schimba radical aspectul unui balcon, dar îl pot face și mai primitor și confortabil. Ai grijă însă atunci când optezi pentru astfel de decorațiuni să te gândești dacă se potrivesc sau nu în anotimpul în care le vei folosi. De exemplu, materialele vesel colorate, cu carouri, se potrivesc mai bine în toiul verii, atunci când este perioada ieșirilor la iarbă verde, iar cele pufoase atunci când este frig afară. Asta nu înseamnă că ai nevoie neapărat să schimbi toate accesoriile din balcon la fiecare anotimp, dar atunci când îl decorezi, gândește-te s-o faci ca și cum te-ai îmbrăca pe tine.

Imaginează-ți că ai un singur tricou în garderobă și ți-ar plăcea să-l porți tot timpul anului, indiferent de vremea de afară. La ce trucuri apelezi ca să-ți adaptezi ținuta la temperatură?

#3 Nu te mai gândi la balcon ca la o debara

O excursie în Vestul Europei te-ar ajuta să deschizi ochii și să realizezi că balcoanele nu au fost inventate pentru a fi folosite ca spații de depozitare. Mergi în Italia, în Spania, în Franța sau Germania și vei vedea cum cei de acolo profită la maxim de fiecare centimetru pătrat al balconului lor, dar nu pentru a-l aglomera cu lucruri inutile, ci pentru a-l transforma într-un spațiu relaxant, unde să se simtă bine.

Ca să-ți amenajezi balconul în ton cu tendințele actuale, renunță și tu la ideea de debara și în loc să aduci acolo tot ce-ți este inutil, încarcă-l mai bine cu lucruri care îți fac plăcere.

More Posts

× Trimite mesaj pe WhatsApp