Cât de practice sunt geamurile glisante pentru terasă și balcon? De ce toată lumea le preferă acum în locul sistemelor clasice?

În ultimul timp, în oraș, poți vedea tot mai des balcoane și terase închide cu sisteme de geamuri glisante. Aspectul lor minimalist și oarecum fragil s-ar putea să nu-ți atragă atenția chiar de la prima vedere, dar dacă te uiți mai bine, să știi că ele sunt acolo și în număr tot mai mare, mai ales în cartierele de blocuri noi și elegante, sau la restaurantele cu pretenții.

Unde sunt clasicele geamuri termopan? De ce a renunțat toată lumea peste noapte la feronerie și preferă acum sisteme de închidere cu geamuri glisante terasă sau balcon?

În sfârșit ne pasă și de aspect!

România a trecut prin multe perioade sumbre în care noi, majoritatea cetățenilor, nu aveam încotro decât să ne gândim la partea practică a fiecărui lucru în care investim. Au fost ani, de fapt chiar decenii, în care singura caracteristică care conta la lucrurile în care investeam erau utilitatea.

Ba mai mult, inventasem și o vorbă care a prins rapid și se afla pe buzele tuturor: suntem prea săraci să luăm lucruri ieftine. Dar când spuneau așa ceva, românii nu se gândeau decât la durata de timp în care se puteau folosi de investițiile lor și nimic altceva.

Dar chiar și în ciuda tuturor provocărilor la care am fost supuși, încetul cu încetul, mai ales după integrarea în Uniunea Europeană, am început să vedem viața cu alți ochi și să ne schimbăm valorile într-un sens pozitiv.

Îți amintești cu siguranță de anii 90 când fiecare proprietar de apartament de bloc a început să-și închidă balcoanele cu ce avea prin casă. Mulți dintre noi abia atunci am reușit să ne cumpărăm un spațiu pe care să-l numim pe drept acasă și am încercat să profităm de fiecare centimetru pătrat care ne-a intrat în posesie.

Dar acum este altfel. Sistemele financiare din prezent au permis multor români să se mute în apartamentul mult visat mai repede și mai ușor decât în perioada de după căderea comunismului și această accelerare a lucrurile ne oferă acum răgaz să ne gândim și la felul cum arată bunurile în care investim, nu numai la funcțiile pe care ele ni le oferă.

Sistemele de închidere cu geamuri glisante sunt fiabile

Sisteme de închidere cu geamuri glisante balcon sunt mult mai rezistente la uzură decât ar putea părea la prima vedere. Într-adevăr, sunt mai minimaliste și ocupă infinit mai puțin spațiu decât sistemele clasice de închidere a balcoanelor și teraselor, dar asta nu le face nicidecum mai fragile.

Montat de un specialist, un astfel de sistem de închidere îți poate servi timp îndelungat și pe deasupra nu trebuie să-ți faci prea multe griji nici în ceea ce privește metodele lor de întreținere. Geamurile glisante se curăță foarte ușor, iar dacă apelezi pentru montarea lor la o companie cu experiență, precum Eurotenda, beneficiezi și de o perioadă de garanție pe durata căreia poți fi sigur că sistemul tău va funcționa exact ca în prima zi de la montare.

Costă mai puțin să închizi un spațiu cu geamuri glisante

Nu va trebui să cheltuiești o avere dacă optezi pentru un sistem de închidere cu geamuri glisante. Da, există și lucruri ieftine și bune, pentru că în ziua de azi competiția este mare și fiecare furnizor de produse și servicii încearcă să atragă clienți și să-i mențină pe cei care i-a convins să cumpere de la el oferind mai întâi de toate calitate.

În plus, cu un astfel de sistem, poți închide nu doar un simplu balcon sau o terasă, ci și orice alt tip de construcție cum ar fi de exemplu un foișor ridicat în mijlocul grădinii. Iar în cazul în care spațiu pe care dorești să-l închizi nu dispune de suficient de multe puncte de susținere pentru instalarea sistemului, există o mulțime de soluții prin care îl poți monta într-un mod optim, cu un minim de investiție.

More Posts

× Trimite mesaj pe WhatsApp