7 Idei de top pentru amenajarea curții sau grădinii

Dacă locuiți la casă și aveți la dispoziție chiar și o curte de dimensiuni mici, sfatul nostru este să profitați de întreg spațiul outdoor și să vă creați un refugiu elegant cu ajutorul unor elemente accesibile, dar cu un efect garantat. Când vine vorba de amenajări exterioare, este foarte simplu să fiți în ton cu cele mai noi trenduri, dacă respectați cele 7 cerințe de mai jos:

Ce trebuie să faceți pentru a vă transforma curtea în locul preferat din întreaga proprietate?

#1 Stabiliți pentru spațiul dumneavoastră un rol

Cel mai simplu mod de a pune la punct un spațiu liber este să-i dați o funcție. Stabiliți de la început ce vreți să devină curtea casei dumneavoastră și apoi începeți s-o amenajați conform scopului final. De exemplu, dacă suprafața ei este foarte restrânsă, puteți s-o folosiți doar ca pe un loc de luat masa în aer liber. Iar dacă spațiul vă permite, îi puteți ridica un gard înalt și s-o transformați într-un loc de camping pentru nopțile calde de vară.

#2 Creați impresia de ordine construind drumuri

Când un musafir vă vizitează pentru prima oară, cu siguranță nu stă să analizeze în parte fiecare element al grădinii dumneavoastră, ci caută să pună cap la cap mai întâi imaginea de ansamblu. Și cu toate că fiecare strat de flori sau loc de odihnă arată bine luat rând pe rând, dacă elementele prezente nu se armonizează între ele, impresia generală este una de haos. Astfel, pentru a crea puțină ordine, cea mai simplă variantă este să construiți alei sau poteci cu ajutorul unor dale de piatră, sau chiar bucăți de bucăți de lemn, așezate în ordine.

#3 Nu asfaltați întregul spațiu

Pentru ca o curte sau o grădină să aibă mai mult farmec, este important ca în aceasta să se afle cât mai multă verdeață. Verdele dă senzația de lumină, viață și prospețime și datorită faptului că este asociat mereu cu natura, el este o culoare care te încarcă de energie. De aceea, înainte să asfaltați curtea cu beton și să îngropați fiecare buruiană, plantați mai bine gazon, transformând întregul spațiu într-un power spot veritabil.

#4 Asigurați-vă că aveți suficientă umbră

Indiferent de cât de bine pusă la punct ar fi o curte sau o grădină, în zilele toride de vară, interesul pentru ea scade rapid dacă nu există și un spațiu umbrit. Mai ales în cazul curților de dimensiuni restrânse unde plantarea arbuștilor decorativi înalți, care să țină umbră, nu este o opțiune. Dar indiferent de suprafața spațiului dumneavoastră exterior, dacă vreți să creați umbră, o soluție simplă și elegantă sunt pergole retractabile metalice terase bioclimatice pe care le puteți “prinde” direct de casă sau le puteți folosi pentru înălțarea unui foișor care să vă asigure confortul mult dorit. La Eurotenda realizăm pe comandă pergole de cea mai bună calitate pe care vi le montăm exact acolo unde aveți nevoie de ele.

#5 Nu uitați de distracție

Cui nu-i place să se distreze? Dacă intimitatea este la ea acasă, o piscină gonflabilă sau un hamac sunt doar două din nenumăratele idei la care puteți apela pentru a vă transforma curtea sau grădină într-un mini ștrand de care să vă bucurați alături de familie și prieteni. Mai nou, astfel de elemente se găsesc pretutindeni și până apar pe piață cele mai bune oferte, nu vă rămâne de făcut decât să vă pregătiți spațiul conform punctelor menționate mai sus ca să aveți unde să puneți noile achiziții.

#6 Culoarea face diferența

Dacă doriți ca rezultatul final să fie unul cu adevărat încântător, concentrați-vă bine pe alegerea culorilor. Verdele plantelor este acolo de la început, așa că încercați să-l scoateți în evidență folosind alb sau bej pentru structurile fixe precum foișorul, masa, sau scaunele. Iar ca totul să pară și mai cochet, optați la final pentru o culoare contrastantă ca de exemplu, galben sau portocaliu pentru perne sau hamac, care să dea întregului ambient un aer animat.

#7 Nu exagerați din niciun punct de vedere

Cine a spus că mai puțin înseamnă mai mult, chiar dacă nu s-a referit exact la amenajările exterioare, cu siguranță s-a gândit și la ele. Nimic nu este mai rău decât un spațiu restrâns, dar supraîncărcat. De aceea, evitați aglomerația și înainte de a investi într-un lucru doar pentru că vă atrage atenția în magazin, gândiți-vă de două ori dacă chiar vă este necesar sau nu.

More Posts

× Trimite mesaj pe WhatsApp