8 Elemente cheie pentru o terasă elegantă și îngrijită

idei amenajare terasă

Fie că vorbim despre o casă la țară sau o vilă în oraș, amenajarea corespunzătoare a terasei este o condiție esențială pentru impresionarea musafirilor încă de la intrare, dar și obținerea unui spațiu confortabil pentru locatari. De aceea, în acest articol, echipa Eurotenda a pus cap la cap o listă cu opt idei de amenajare a terasei pe care dacă le respectați punct cu punct, cu siguranță veți obține spațiul mult visat. Iată care sunt acestea:

Cum să amenajați o teresă în cel mai elegant mod cu putință?

#1 Decideți un punct focal

Indiferent de dimensiunile spațiului terasei, pentru a se obține cele mai bune efecte din punct de vedere vizual, este necesară alegerea unui punct focal de la care să începeți cu amenajarea. Acesta poate fi de exemplu o masă cu două sau patru scaune, un balansoar sau orice alt obiect pe care vreți să-l scoateți în evidență. Porniți de la el și începeți să decorați apoi în jurul lui.

#2 Dați un scop terasei

Decideți dacă vreți să vă transformați terasa într-o sufragerie în aer liber sau pur și simplu într-un spațiu de odihnă și relaxare. O dispunere simetrică a elementelor sale va face ca aceasta să arate ca o prelungire a camerei de zi din interior, în timp ce una asimetrică îi va da un look mult mai relaxat.

#3 Nu uitați de trafic

Chiar dacă vă amenajați terasa cu tot felul de obiecte, nu uitați că aceasta trebuie să-și păstreze totuși funcționalitatea și să permită o trecere facilă dintr-un loc în altul. De aceea, atunci când așezați obiectele de mobilier, încercați să vă puneți în pielea unui polițist rutier și să vizualizați care sunt zonele cu mult trafic și care zonele pe care le puteți folosi la discreție.

#4 Țineți cont de armonie

Poate că nu ar strica să învățați și câteva reguli de dispunere a obiectelor în spațiu pentru a crea o compoziție plăcută din punct de vedere vizual. În acest sens, o lecție online de amenajări exterioare nu v-ar strica pe termen lung, mai ales dacă știți că nu sunteți o persoană care se mulțumește cu puțin. Dar până absolviți un astfel de curs, lucrurile de bază pe care trebuie să le luați în calcul sunt așezarea celor mai lungi obiecte de mobilier de-a lungul peretelui cel mai lung și faptul că plantele și obiectele decorative, trebuie să fie puse asimetric, de o parte și de alta a acestuia.

#5 Oferiți protecție

Întotdeauna este o idee bună să creați un spațiu protejat de intemperiile vremii când vine vorba de exterior. Iar în ceea ce privește o terasă, cea mai bună alegere este o pergolă retractabilă de la Eurotenda, special fabricată pentru un astfel de spațiu. Ea este mult mai mult decât un simplu sistem de acoperire, deoarece vă ferește de acțiunea nocivă a razelor ultraviolet, dar în același timp vă permite și să descoperiți complet terasa, după bunul plac, bucurându-vă în serile de vară de exemplu, de cerul înstelat.

#6 Divide et impera

Sau… mai pe românește: dezbină și stăpânește! Acest principiu al puterii de stat în vechiul Imperiu Roman se poate aplica și în cazul spațiul exterior deoarece o amenajare reușită cere o abordare din aproape în aproape. Astfel, înainte de a vă apuca să transformați totul dintr-o singură bătaie de palme, lucrați puțin, apoi dați-vă un pas în spate, verificați rezultatul și abia dacă vă place mergeți mai departe.

#7 Organizați și accesorizați

Profitați la maxim de toate accesoriile pentru terase pe care le aveți la dispoziție în magazinele de bricolaj sau amenajări. Începând cu pernele de pe canapele, bănci sau scaune de exterior și continuând cu preșuri pentru terasă, nu vă temeți să dați frâu liber imaginației și să vă puneți creativitatea la încercare.

#8 Adăugați o pată de culoare

Ați terminat de amenajat terasa, dar simțiți totuși că lipsește ceva? Poate fi vorba de o pată de culoare, binevenită printre atâta mobilier din lemn și o mare de verdeață. Optați pentru galben sau portocaliu dacă vreți să păstrați nealterată paleta culorilor de pământ pe care le aveți deja, sau investiți în ceva albastru care să scoată în evidență frumusețea întregii terase.

More Posts

× WhatsApp Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday