Totul despre materialele textile Docril® și de ce sunt ele cea mai bună variantă pentru sistemele de acoperire?

Probabil că nu v-ați pus niciodată întrebarea din ce este fabricată o pergolă sau o marchiză. Într-adevăr, la prima vedere a unor astfel de sisteme de acoperire ne gândim mai mult la formă, la culoare și la sistemul de acționare, decât la țesătura în sine. Însă succesul unor astfel de produse stă de fapt în prelatele din care sunt fabricate.

Cele mai noi și mai moderne sisteme de acoperire din materiale textile, disponibile la momentul acesta pe piață, sunt confecționate din Docril®, un material cu multiple proprietăți extraordinare despre care vom discuta pe larg în rândurile ce urmează.

Ce fel de material este Docril®?

Despre țesăturile Docril® se spune că sunt rezultatul fuziunii dintre stilul european și nemuritoarele tradiții australiene. Dar dacă le cercetăm mai bine istoria, observăm că au mai mult de-a face cu Europa decât cu bătrâna Australie. 

Materialele Docril® sunt des folosite pentru confecționarea diferitelor obiecte casnice și nu numai, printre care se numără pergolele, marchizele, corturile, prelatele sau foișoarele. În cazul pergolelor și altor soluții de acoperire de la Eurotenda de exemplu, se folosește Docril® tratat cu Teflon® pentru a se obține un material textil impermeabil, perfect pentru acoperirea teraselor, balcoanelor și a altor spații outdoor.

Prin ce se deosebește Docril® de alte materiale?

Din punct de vedere al proprietăților sale, Docril®e este un material premium, ce nu se poate compara cu pânzele obișnuite din următoarele motive:

  • oferă protecție sporită împotriva căldurii soarelui;
  • reglează temperatura din interior când este folosit pentru ferestre;
  • creează un ambient plăcut atunci când se folosește ca acoperiș;
  • este durabil, dar arată și foarte plăcut din punct de vedere estetic;
  • este disponibil într-o gamă foarte largă de culori;
  • nu se decolorează în timp, păstrându-și proprietățile originale intacte;
  • aduce un plus de eleganță atât pentru locuințe cât și pentru spațiile comerciale;
  • ajută la extinderea spațiului exterior util;
  • este rezistent la apă, motiv pentru care pe suprafața lui nu se dezvoltă mucegai;
  • nu se deteriorează din cauza acțiunii microoganismelor.

Povestea materialelor Docril®?

Docril® Fabrics face parte din Citel S.L., o companie spaniolă de familie care produce textile încă din anul 1875. În momentul actual, ajunși deja la a șasea generație, patronii acestei companii continuă să investească în cercetarea și crearea unor pânze de cea mai bună calitate care să ofere cumpărătorilor din întreaga lume confortul mult sperat.

În ceea ce privește procesul de creație, cei de la Citel nu lasă nimic la voia întâmplării. Ei urmăresc fiecare pas până la cele mai mici detalii și spre deosebire de alte companii mari de textile recunoscute la nivel mondial, nu au optat pentru o firmă off-shore, ci produc totul local, tocmai în Barcelona.

Dintre toți cumpărătorii, după europenii, se pare că australienii au fost printre primii care au recunoscut calitatea materialelor Docril® fabricate în Spania, motiv pentru care pe continentul cangurilor și al urșilor koala, unde soarele strălucește cu putere, pergolele și marchizele confecționate din prelate Docril® nu sunt nici pe departe o priveliște rară.

Cum se mențin produsele confecționate din Docril®?

Mentenanța produselor confecționate din Docril® nu este nici pe departe complicată. Cu o durată de viață mai mare decât a multor alte pânze, prelatele Docril® se pot curăța foarte ușor doar cu o perie moale și puțină apă. De asemenea, chiar și în cazul petelor mai încăpățânate, procesul de spălare nu presupune nimic mai mult decât folosirea unui detergent neutru amestecat cu puțină apă călduță și apoi clătit din abundență.

După fiecare spălare, fie că s-a folosit detergent sau nu, pergolele din Docril® trebuie lăsate să se usuce complet în aer liber înainte de a se rula în caseta lor.

Ce garanție oferă producătorii textilelor Docril®?

“If it’s not Docril®… it’s just fabric” acesta este sloganul companiei și tindem să le dăm dreptate pentru că cel puțin la capitolul materiale pentru soluții de umbrire nimic nu se compară cu Docril®.

În ceea ce privește garanția calității, producătorii ne asigură că materialul nu își va modifica proprietățile pentru o durată de zece ani, iar dacă pânza se deteriorează, cumpărătorii pot cere înlocuirea acesteia dacă s-au respectat indicațiile de mentenanță și produsul nu a fost expus la condiții meteorologice excepționale.

Vezi și galeria cu materiale prelate impermeabile pentru copertine, pergole, marchize, umbrare, pavilioane, umbrele.

More Posts

× Trimite mesaj pe WhatsApp