Pergola model PERSA

Ai o terasă frumoasă unde dorești să petreci cât mai mult timp? Instalează o pergolă cu lamele din aluminiu și atunci când plouă poți închide acoperișul iar când este foarte cald dar dorești să rămâi în umbră poți înclina puțin lamele iar terasa devine rapid ventilată.

Pergola Bioclimatică PERSA
Robustă - Modernă - Custom Made
Previous
Next

Iar dacă te decizi să folosești terasa și în perioada de iarnă, acest tip de acoperiș este rezistent și la zăpadă. În perioada de iarnă poți închide pergola pe părțile laterale și în față cu sistemele noastre de rulouri cu folie transparentă sau cu sistemul de sticlă glisantă. Astfel ai o terasă practică pe toată perioada anului.

Pergola Bioclimatică

Ești în cautarea unui acoperiș modern pentru terasă? Pergola bioclimatică retractabilă bioclimatică din aluminiu se potrivește perfect la terase. Pergolă retractabilă bioclimatică acționată din telecomandă rezistentă la zapadă. Structura Pergolei completă din aluminiu. Lamelele acoperișului umplute și izolate cu poliuretan. 

Se poate monta cu structură independentă din aluminiu, proprie sau pe o terasă din lemn deja construită. 

Avantaje: acoperiș retractabil, impermeabil, acoperiș pergolă rezistentă la soare, pergola retractabilă bioclimatică rezistentă la vânt puternic, Acoperișul oferă posibilitatea de ventilare prin simpla pliere a panourilor parțial sau total. Instalare rapidă. 

Structura pergolei retractabile concepută special să se poată închide ulterior în plan vertical terasa folosind diferite sisteme cum ar fi: rulourile transparente sau sticlă glisantă 

Automatizare pentru pergola retractabilă Persa este marca Somfy, se instalează rapid și este mai rezistentă decât o terasă din lemn

Pergola retractabilă aluminiu terasă model Persa

Dacă sunteți patronul unui restaurant sau hotel și doriți să oferiți un plus de confort clienților dumneavoastră sau dacă aveți o terasă acasă și intenționați să o acoperiți pentru a o putea folosi în condiții optime atât pe timp de vară cât și toamna târziu, atunci vă recomandăm o Pergolă retractabilă aluminiu terasă Persa. Este vorba de un sistem de umbrire compus din pergole bioclimatice care se potrivesc perfect pentru nevoile dumneavoastră.

Aceste pergole bioclimatice aluminiu Persa sunt construite astfel încât să fie rezistente la apa de ploaie și la zăpadă, dar să facă față și vânturilor puternice de peste an. Ele pot fi acționate prin telecomandă, iar sistemul lor le permite acoperirea terasei în întregime fără a lăsa goluri prin care să se poată infiltra apa. Pergolele Persa sunt pergole moderne din aluminiu prevăzute cu lamele umplute și izolate cu poliuretan pentru o izolare de înaltă calitate.

Care sunt avantajele acoperirii terasei cu o pergolă retractabilă bioclimatică aluminiu Persa în locul teraselor construite din lemn ?

Pergola retractabila terasă este cea mai eficientă metodă de extindere a acoperișului, iar principalele argumente cu care ne susținem afirmația sunt următoarele:

 • pergola este un acoperiș retractabil  bioclimatic folosind acționare automată astfel puteți să-l folosiți doar atunci când vă doriți mai multă umbră. Când soarele nu este la fel de puternic, ca de exemplu iarna, pentru a permite soarelui să intre în casă puteți să descoperiți terasa și să vă bucurați de lumină
 • o pergolă bioclimatică retractabilă electrică reprezintă și un sistem excelent de ventilare. Când vă doriți mai mult aer, tot ce trebuie să faceți este să retractați panourile parțial sau total astfel încât să permiteți aerisirea;
 • dacă optați pentru o pergolă aluminiu bioclimatică puteți fi convins că aceasta se va potrivi perfect cu dimensiunile terasei dumneavoastră. Ea se realizează pe comandă și astfel acoperă fiecare porțiune care se dorește a fi umbrită;
 • o pergolă bioclimatică acoperiș retractabil Persa este mult mai simplu de instalat decât dacă v-ați propune să construiți de la zero un nou acoperiș. După comandă, specialiștii noștri o montează în locul dorit sprijinind apoi sistemul de niște stâlpi de susținere care îi oferă un plus de rezistență, fără însă a ocupa mult din prețiosul spațiu al terasei dumneavoastră;
 • la cerere, aveți posibilitatea să închideți noua structură și pe plan vertical dacă alegeți un acoperiș pergolă bioclimatic deoarece acestuia i se pot monta sisteme de acoperire ca de exemplu rulouri transparente
 • aveți garanția alegerii unui sistem automatizat de cea mai înaltă calitate deoarece automatizarea noastră este marca Somfy, un producător de top în domeniul sistemelor de umbrire.
 • Pergola din lemn se construiște mai greu are costuri de întreținere a lemnului în timp mai mari.
 • Acoperisul din lemn nu poate fi retractabil.
 • Producătorul sistemului de pergolă retractabilă este Metaform

De ce să alegi o pergola retractabila bioclimatică Persa ca sistem de umbrire în locul unui acoperiș din lemn?

Pergolele sunt soluțiile ideale pentru acoperirea teraselor indiferent dacă vorbim de spațiul public sau privat. Ele protejează eficient împotriva soarelui și nu permit nici trecerea apei de ploaie, putând fi folosite ori de câte ori se dorește crearea unui mediu ferit și confortabil.

În zilele de vară când temperaturile caniculare fac insuportabilă șederea chiar și într-un spațiu umbrit, prin sistemul lor retractabil, pergolele bioclimatice permit aerisirea prin simpla apăsare a unui buton. De asemenea, pentru ca apa să nu se adune pe acoperiș căzând apoi necontrolat, astfel de sisteme sunt prevăzute cu jgheaburi de colectare care o conduc către stâlpii de susținere ce permit scurgerea.

Pergolele retractabile Persa sunt elegante și arată extraordinar indiferent de clădirea unde sunt montate. Ele se potrivesc de minune cu o arhitectură modernă sau chiar futuristă, dar se integrează în peisaj chiar și atunci când acoperă terasa unei case tradiționale construita din lemn.

Sistemul de pergolă bioclimatică poate fi închis pentru protecția de ploaie, vânt și zăpadă cu rulouri transparente model zip, Aceste rulouri folosesc folie transparentă și sunt complet automate cu motor.

Cât costă o pergolă retractabilă bioclimatică Persa?

Prețul unui acoperiș retractabil in București, pergola retractabila sau în orice altă zonă a țării, trebuie să țineți cont de faptul că prețul unui astfel de sistem depinde de suprafața ce trebuie acoperita. Executăm lucrări oriunde în România și pentru a beneficia de o cotație de preț cât mai exactă, vă recomandăm să ne contactați direct și să ne comunicați dimensiunile terasei dumneavoastră.

De la înființarea companiei Eurotenda și până în ziua de astăzi am adunat în portofoliu 5000 de proiecte unice si le-am realizat respectând întocmai dorințele clienților noștri. Suntem convinși că împreună putem găsi soluția potrivită și pentru dumneavoastră, iar odată montată, vă garantăm că pergola noastră Persa vă va satisface toate nevoile. Dacă acest sistem este prea mult pentru dumneavoastră atunci vă recomandăm să vizualizați modelul de marchiză retractabilă care este strict pentru umbrirea teraselor și balcoanelor în perioada de vară. Ca material de acoperire folosim prelată impermeabilă Docril.

Fotografii cu pergole realizate

Video cu lucrări realizate

Montaj Târgoviște | Structură aluminiu | Jgheab colectare apă | culoare gri antracite | 2022

Montaj Buzău 2022

Montaj București | 2021

Montaj București 2022

Montaj București | Terasă de lemn acoperită | 2022

Montaj Cernica | 2022

Montaj București | 2021

Montaj București | 2021

Pergola Retractabilă | închisă cu rulouri transparente casetate | 2020

Pentru partea de acoperire am folosit sistemul nostru retractabil de pergola Persa, care este compusă din partea de acoperire, automatizare, structură de susținere și jgheab de colectare al apei.

Pentru închiderile verticale am folosit modelul de rulou transparent  casetat cu acționare electrică cu telecomandă. Ruloul este confecționat din folie transparentă, rezistentă la vânt și zăpadă. Profilele ruloului sunt din aluminiu.

Montaj Alexandria | Culoare gri antracite | 2021

Montaj Buftea | Terasă de lemn acoperită | 2020

Montaj realizat pe structură de lemn deja existentă

Montaj Moghiroș | Balcon acoperit și închis cu rulouri transparente | 2021

Lucrarea a fost efectuată în complex Moghioroș din București. An 2021.

Balconul a fost acoperit cu sistemul de pergolă retractabilă cu lamele din aluminiu și închis în plan vertical cu rulourile noastre din folie transparentă, model casetat. Acționarea rulourilor se face electric cu motor și telecomandă.

Pergola PERSA | montaj Crevedia | 2020

Pergola Bioclimatică Persa montată pe structură metalică

Structura este din fier, profil rectangular 120mmx120mm.

Pergolele sunt montate în extensie. Prima pergolă are o lungime la perete de 600 cm x 650 cm deschidere, iar cea de a doua 600 cm la perete x 275 cm deschidere.

Montaj New Town București | Balcon cu acoperiș retractabil | Folie transparentă | 2020

Pergola are lungimea de 1000cm si acoperă balconul de la ultimul etaj al complexului rezidențial New Town, București.

În plan vertical balconul este închis cu rulourile transparente casetate  Rulourile sunt confecționate cu folie rezistentă la vânt, ploaie și zăpadă.

Montaj București | Balcon acoperit cu structură din aluminiu | 2020

lucrare executată de Eurotenda în București, bulevardul Unirii, decembrie 2020. 

Această pergola se află montată pe terasa unui apartament. Dimensiunea este 800 cm la perete și 200 cm deschiderea.

Montaj București | Terasă acoperită și închisă cu rulouri transparente casetate | 2020

Această pergolă a fost închisă în plan vertical cu rulourile noastre transparente cu casetă și ghidaje laterale din aluminiu.

Acționarea rulourilor se face electric cu telecomandă.

Pentru siguranță maximă în perioada de iarnă , la vânt folia se fixează și în partea de jos după care se tensionează, astfel folia transparentă stă întinsă.

Montaj Alexandria | Terasă acoperită cu lamele din aluminiu și rulou casetat | 2020

Pergola PERSA | montaj București | Terasă de lemn acoperită | 2020

Pentru această lucrare clientul avea deja construită terasa din lemn, iar noi am adaptat sistemul nostru retractabil de pergolă cu lamele din aluminiu.

 • Dimensiunea acestei pergole este de 500 cm x 525 cm.
 • Motor marca Somfy

Pergola PERSA | montaj Siret Suceava | Terasă cu acoperiș retractabil |2015

O lucrare superbă pe terasa unei case private. Pergola retractabilă bioclimatică soluția perfectă pentru protejarea de ploaie și soare. Retractarea panourilor ventilează terasa în serile toride de vara printr-o apasare de buton. Construim de la zero terasa, partea de acoperire care este automatizată, motor si structura de susținere, stalpii din aluminiu. Implementăm la pergola biclimatică jgheab de colectare a apei de pe acoperiș folosind scurgerea prin stalpii de sustinere. 

Montaj șoseaua Nordului | Balcon acoperit și închis cu rulouri transparente casetate | 2019

Construim terasa complet !

 • Controlează climatul printr-o singură apasare de buton

Instalează pergola bioclimatică, pergolele,  noastre retractabile aluminiu model PERSA. Terasă acoperită cu pergolă ulterior o poți închide perimetral folosind rulourile transparente  casetate. Închiderea – Deschiderea terasei se face printr-o apăsare de buton ! Ai o terasă acoperită elegant și eficient, dar și foarte modernă. Terasă acoperită model pergolă aluminiu, pergole extensibile metalice, produse de Eurotenda.

Pergola PERSA | Tratoria Drobeta | Terasă de lemn acoperită | 2018

O pergolă retractabilă montată la terasă de restaurant având suprafața de aproximativ 220 mp acoperită, unde s-a folosit pergolă din lemn si pergolă bioclimatică Persa. Beneficiarul a construit partea de structură pergola din lemn, iar noi am atașat peste structura respectiva acoperișul nostru pliabil. Asfel reuseste să folosească terasa și pentru zona de fumat. Ventilația spațiului se face rapid prin înclinarea parțială a lamelelor. Lucrarea pergolei din lemn si acoperită cu pergola retractabilă Persa este executata în Drobeta Turnu-Severin. Ce este o pergolă bioclimatică ?

Pergola PERSA | Covasna | Terasă de lemn acoperită | 2019

Pergola aluminiu bioclimatică montată în golul unei terase din lemn video

Pergola noastră retractabilă este montată pe o terasa din lemn existenta. Clientul a ales să renunțe la o parte din policarbonatul ce acoperea terasa din lemn ca sa monteze sistemul nostru de pergolă bioclimatică….pentru ventilatia spatiului. Află care sunt diferențele dintre o terasă din lemn și una bioclimatică.

Pergola PERSA | Testată la zăpadă

Test de rezistență real la zăpadă pentru pergola retractabilă bioclimatică aluminiu video.

Magazinul nostru de prezentare în perioada de iarna. Cum se comporta pergola retractabilă bioclimatică la încarcari de zăpadă ?…… fară probleme !!. Rezistă la încarcari de zăpadă. Pergola bioclimatică este construita special să poată fi folosită și in sezonul de iarnă fară griji. Pergola noastra se poate monta și pe terasă din lemn dacă este rezistentă.

New Town rezidence | Terasă acoperită și închisă STICLĂ GLISANTĂ | 2018

Am acoperit terasa balconului care este la ultimul etaj și am folosit Pergola retractabilă bioclimatică Persa. Pergola am închis-o perimetral cu sistemul de STICLĂ GLISANTĂ BALCON, așa am creat un balcon super funcțional în toate anotimpurile anului. Acoperișul se retractează automat folosind telecomanda.  Beneficii obținute de proprietar la  pergolele instalate: protecție de soare, ploaie, zapadă și izolare fonică. Cel mai mare atuu: ventilația rapidă în perioada de caniculă. Când instalezi o terasă din lemn nu ai avantajul de ventilare pe timp de vară! 

Siret | Terasă acoperită și închisă cu sistemul de STICLĂ GLISANTĂ | 2015

O nouă lucrare de acoperire a terasei folosind sistemul nostru de pergolă retractabilă bioclimatică care este un acoperiș retractabil din aluminiu. De data aceasta acoperișul pergolă retractabilă este închisă și perimetral, cu sistemul de STICLĂ GLISANTĂ. Proprietarul a decis să instaleze pe toată lungimea casei, sistemul de pergolă bioclimatică, acoperiș retractabil. Așa reusește să țină soarele și ploaia departe de ferestre. 

Pergola PERSA | Lepșa - Vrancea | Terasă de lemn acoperită cu sistemul retractabil | 2017

Am acoperit terasă construită din lemn folosind sistemul nostru de Pergolă retractabilă bioclimatică  din aluminiu

Clientul avea deja terasa din lemn construită și a dorit ca terasa din lemn sa fie protejată pe timp de ploaie si iarnă dar să ramană ventilată în perioda de vară, astfel a hotarât să instaleze pergola retractabilă biclimatică care oferă aceste caracteristici. Afla mai multe despre diferențele dintre o pergolă de lemn și una bioclimatică.

Pergola PERSA | Pitești | Terasă completă cu structură din aluminiu | 2016

 video pergole retractabile biclimatice din aluminiu montate pe fațada casei pentru protecție de zapadă și ploaie

Lucrare curată și rapid executată de echipa noastra de montaj. Pergola bioclimatică vine din fabrica debitată și asamblată la cotele beneficiarului. Instalarea pergolei retractabile se face rapid, în 1-2 zile lucratoare. Ulterior pergolă se poate închide perimetral. O variantă ar fi Rulouri casetate transparente , care sunt complet automate.

Pergola PERSA | Lepșa - Vrancea | Cum se retractează lamele din aluminiu | 2017

Video lamele din aluminiu la pergole retractabile bioclimatice pentru acoperirea teraselor exterioare in aer liber

Acest video prezintă o vedere cum este acoperisul nostru de pergolă în partea superioară. Lamelele pergolei bioclimatice au o lațime de 25 cm și o grosime de 3,5 cm, sunt umplute cu spumă poliuretanica. Asfel izolația pergolei este optimă, zgomotul la stropii de ploaie este anulat. Pierderile da caldură sunt optimizate la fel și transferul de caldură din exterior catre interior este minimalizat. În comparație: terasa din lemn necesită timp de montaj mai mare pe când pergola bioclimatică se montează foarte repede.

pergola boclimatica
terase din lemn
Terasă din lemn